Rokovo je manifestacija koja je prerasla lokalne okvire. Tijekom desetak dana koliko traju razna događanja od “jutra do zore”, Rokovo okupi i stari i mlado. U regionalnom središtu ovog dijela Hrvatske, Virovitici, okupi se i više od 100.000 posjetitelja.

Ove godine Virovitica slavi 780 obljetnicu, a povodom rođendana, do 16. kolovoza održat će se oko 80 raznovrsnih događanja. Od ukupno 13 koncerata na Rokovu će nastupiti: 09.kolovoza Opća opasnost u sklopu 9.moto- susreta, 14. kolovoza Svadbas i Vatra, 15. kolovoza Mejaši i 16. kolovoza Mladen Grdović. I ove godine će se održati Virovitički ulični festival, Ljetno kino s 8 predstava, 12 izložbi od čega posebno treba izdvojiti Likovnu baštinu obitelji Pejačević kao zajedničku izložbu Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka i Gradskog muzeja Virovitica te izložbu povodom 780 godina od Kolomanove povelje Virovitici u organizaciji Državnog arhiva, 14 sportskih te 24 ostalih sadržaja, među kojima i je i spektakularna završnica Igara na vodi…

Za dodatne informacije od ove godine građani mogu koristiti internetsku stranicu www.rokovo.com preko koje se mogu upoznati sa svim aktivnostima vezanim uz ovu manifestaciju. Program se održava na čak 5 pozornica, a i ove godine, za razliku od većine manifestacija ovog tipa, posjet na sva događanja je besplatan. Rokovo je danas prepoznatljiv brand, manifestacija koja se ne propušta. (vecernji.hr)