Veleposlanik Mađarske Jozsef Magyar posjetio je županiju

Objavljeno:

Veleposlanik Mađarske u RH, Jozsef Magyar, posjetio je Virovitičko-podravskoj županiji i podcrtao važnost Međunarodnog sajma Viroexpo

Veleposlanik Mađarske u RH, Jozsef Magyar, uz svog suradnika Karoly Robert Scherczera, posjetio je Virovitičko-podravsku županiju, gdje se je u sklopu protokolarnog posjeta, sastao s izaslanstvom Virovitičko-podravske županije, koje je predvodila obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i njeni suradnici, zamjenik župana Igor Pavković, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ, te direktor Sajma Viroexpo Igor Andrović.

Mađarski veleposlanik, na sastanku je govorio o regionalnoj suradnji.

– Hrvatska i Mađarska, na godišnjoj razini imaju robnu razmjenu veličine oko 1.8 milijardi eura. Mađarska je za Hrvatsku peto najvažnije tržište, dok Mađarska u Hrvatsku izvozi oko 10 posto svih svojih proizvoda. Važna nam je regionalna suradnja, posebno sa susjednim zemljama, u ovoj slučaju je to Hrvatska i Virovitičko-podravska županija. Posebno smo ponosni na suradnju s Međunarodnim sajmom Viroexpo, koji će među tri najznačajnija sajma u Hrvatsko, gdje smo prije dvije godine bili Zemlja partner. I ove godine ćemo nastupiti na Viroexpu, s programom prezentacije izvornih mađarskih proizvoda.

Sanja Bošnjak se dotaknula važnosti prometne povezanosti ovog područja s Europom.
– Dotaknuli smo se osnovnih tema koje nas vežu dugi niz godina, posebno putem europskih fondova. Govorilo smo o infrastrukturnom povezivanju. Iznimno su nam važne prometnice, posebno brza cesta od Zagreba preko Virovitice pa do Barcsa i dalje u Mađarsku. Nažalost, u prijašnjim vremenima, bili smo zanemareni po tom pitanju od Ministarstva prometa, no nova Vlada prepoznaje važnost prometne povezanosti s pan europskim koridorima.

Direktor sajma Viroexpo i županijski pročelnik Igor Andrović, istaknuo je kako se ove godine za Viroexpo prijavilo 20-ak izlagača iz Mađarske i kako je suradnja svih proteklih godina bila odlična. Naglasio je i zajednički projekt Viroexpa i Szentlőrinca iz Mađarske, oko gradnje sajamske hale u Virovitici, čime bi se riješio problem ”promjene lokacije sajma”, ali i gradnju hale u Szentlőrincu.
Nakon posjeta Virovitičko-podravskoj županiji, mađarsko izaslanstvo, posjetilo je Grad Viroviticu i HGK ŽK Virovitica. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni