spot_img

Veleposlanik Republike Indije posjetio Virovitičko-podravsku županiju

Objavljeno:

Veleposlanik Republike Indije u RH, nj. e. Sandeep Kumar, posjetio Virovitičko-podravsku županiju

U ponedjeljak, 27. lipnja 2016. Virovitičko-podravsku županiju posjetio je veleposlanik Republike Indije u RH njegova ekselencija Sandeep Kumar.

Radnom sastanku s veleposlanikom nazočili su: obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Igor Pavković, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, pročelnik županijskog UO za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Igor Andrović, pročelnik UO za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice Matija Mustač, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura…

Na sastanku su otvorena pitanja koja se najvećim dijelom odnose na razvoj gospodarstva, koje je ujedno i okosnica razvoja. Tom prigodom je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak predstavila projekt Panonski drvni centar kompetencija, kao i usluge koje će on nuditi malim i srednjim poduzetnicima.

-Veleposlanik je najveći interes pokazao za drvni sektor. Drvna industrija je prilično razvijena u Indiji i jedan dio naše izvozne robe završava u Indiji te se tamo dorađuje. Druga mogućnost suradnje je vezana za ICT sektor jer pošto Indija preuzima značajnu ulogu u razvoju istog. Suradnju vidimo i u farmaceutskom sektoru kroz mogućnost razmjene studenata – rekla je Sanja Bošnjak.

Gradonačelnik Ivica Kirin kazao je koji su sljedeći koraci u budućoj suradnji:

– U pripremi je sastanak vezan za direktna ulaganja i suradnju između naše regije i indijskih tvrtki, odnosno potencijalnih ulagača. Ono što nam je zanimljivo je to da nam je i sam veleposlanik rekao da vidi veliki potencijal ovdje. Drago nam je da na ovakav način direktno, preko samih veleposlanika i njihovih atašea, razgovaramo s investitorima – dodao je Kirin.

Nakon održanog sastanka, veleposlanik Republike Indije u RH, nj. e. Sandeep Kumar u pratnji ravnateljice Razvojne agencije VIDRA Emine Kovač i voditeljice projekta Panonski drvni centar kompetencija Ivane Filipović obišao je novoizgrađenu zgradu drvnog centra u Virovitici. Veleposlanik je izrazio oduševljenje izgradnjom ovakvog modernog centra sredstvima EU fondova u maloj sredini kao što je Virovitica te poželio puno uspjeha u radu voditeljici projekta Ivani Filipović te svima koji sudjeluju u projektu. Nakon obilaska Panonskog drvnog centra veleposlanik je posjetio i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije gdje ga je s radom inkubatora i stanarima upoznala direktorica Marija Šafer.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni