Veličanstvena manifestacija “Florijanovo 2013” okupila više od 500 vatrogasaca

Objavljeno:

spot_img

U Virovitici je danas, 28. travnja, svečano obilježen Dan zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana kao i 20. godišnjica postojanja Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije. Proslava pod nazivom “Florijanovo 2013” započela je u 10,00 sati smotrom vatrogasnih vozila kroz grad Viroviticu. Nakon defilea vozila, na sajamskom prostoru Viroexpo u Vukovarskoj 13 održana je smotra vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih društava na kojoj je sudjelovalo preko 500 vatrogasaca.

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić na svečanosti darivao je 4 nova vozila (Vatrogasnoj zajednici Čađavice, Vatrogasnoj zajednici Grada Slatine, DVD-u Velika Črešnjevica i DVD-u Crnac), 48 kompleta zaštitnih odijela (vrijednost oko 300.000,00 kuna) kao i ključeve novog prostora Vatrogasnoj zajednici županije.

Nakon svečanosti podijele vozila i opreme upriličena je i vatrogasna vježba na kojoj je sudjelovalo 150 operativnih vatrogasaca iz vatrogasnih zajednica i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Virovitičko-podravske županije. Na vježbi je pokazano gašenje požara na otvorenom prostoru, gašenje požara na vozilu, spašavanje ugroženih osoba iz vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, gašenje požara na gospodarskom objektu…

Manifestacija je okončana dodjelom priznanja i zajedničkim ručkom. Organizatori manifestacije “Florijanovo 2013” bili su Virovitičko-podravska županija i Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni