VIDEO Ruža Tomašić: Hrvatska je za Hrvate, ostali su gosti

Objavljeno:

spot_img

Wikipedia o Ruži Tomašić: Bivša policajka iz Kanade. Bila kaskaderka u Dosjeima X!

Rođena je 10. svibnja 1958. u Mladoševici u okolici Maglaja u Bosni i Hercegovini. S roditeljima, bratom i šest sestara živjela u Velikoj Kopanici. Bavila se rukometom. S 15 godina otišla je u Kanadu, gdje joj je živjela sestra. Tamo je završila policijsku akademiju (Ontario Police College). Radila je kao policajka u borbi protiv droge, maloljetničke delikvencije itd. Bila je kaskaderka u dvadesetak epizoda serije “Dosjei X” te u seriji “Millennium”.

Večeras je u Slatini svečano obilježena proslava 23. godišnjice HDZ-a Slatina koju je upriličilo otprilike 200-tinjak Slatinčana. U ozračju duhovitih zgoda, obilja povijesnih priča te pokoja kritika, govori su se nizali jedan za drugim.

Jedan od zanimljivijih je bio govor slatinskog gradonačelnika Ivana Roštaša koji je istaknuo da je razvitak Slatine očit, ali nije pojasnio zašto smo onda jedan od najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj. Rekao je da u protekle četiri godine Slatina raste u gospodarskom smislu,ali nije istaknuo da svakodnevno raste broj nezaposlenih. Najveći uspjeh slatinske vlasti je novi stadion (a važno je napomenuti da Slatina već ima stadion koji gradska vlast nije znala iskoristiti, najvjerojatnije zbog loše lokacije, pa su odlučili sagraditi novi, tek nekoliko kilometara dalje, što je pak odličan poticaj za slatinske trećeligaše). No za novi stadion se trenutno u gradu nema dovoljno sredstava čak niti za vraćanje kredita.

Lopovi i četnici

Slatina ima sedam poduzetničkih zona, no na žalost većina ih je još uvijek obrasla korovom. Gradonačelnik je poručio da će generacije za 50 godina pričati o ovoj vlasti, no nije se dosjetio da za 50 godina možda u Slatini neće biti dovoljno mladih kako bi se divili svim tim pothvatima. Danas je na proslavi najavljeno da će Slatina imati četiri energane ali tek kada se riješe građevinske dozvole.

Obilaznica je doprinos novoj industriji koja će tek doći u Slatinu, i to u kratkom roku, kažu gradski oci. Prema kritikama koje su upućene aktualnoj Vladi među kojima je ipak bila najglasnija saborska zastupnica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić koja je pak vrlo glasno napomenula da je vrijeme za istinu.

– Vrijeme je da se glasno kaže istina, da Hrvat danas ipak smije reći u Hrvatskoj da je “lopov lopov a četnik četnik“ – rekla je Tomašić, te obećala da će ova stranačka suradnja s HDZ-om donijeti veliki dobitak svima, a ponajviše građanima.

Tomašić je najavila vraćanje sistema koji je ukinut davno a sve zbog toga da se sakrije istina, te je istaknula da je “Hrvatska za Hrvate”, a da su “tek svi ostali gosti“.

Brod mirno plovi

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić je istaknuo da je zadovoljan uspjesima, no i da je teško raditi i kada nema sluha za potrebe jednog lijepog grada kao što je Slatina, te je pozvao birače da mu iznova ukažu opravdano povjerenje. Saborski zastupnik Josip Đakić je u svom govoru istaknuo da kao predsjednik ŽO virovitičko-podravske županije, da će stranka biti uporište i Slatini i građanima. Zastupnik Đakić se osvrnuo i na branitelje i na suborce koji su nam onemogućili ono što danas imamo. Đakić se sa sjetom osvrnuo i na propali slatinski Gaj i na Duhan koji slijedi sličnu priču, te je istaknuo da je HDZ ipak osiguravao ta radna mjesta dok je bio na vlasti.

Đakić kaže da je Slatinu tek splet okolnosti doveo ovdje gdje je danas, a kao najveću manu istaknuo je da ruralni prostori ipak ponajviše ovise kako o lokalnoj vlasti, tako i o državnoj. Đakić je HDZ usporedio s brodom koji se često ljuljao, naginjao i bio ugrožen, a da danas mirno plovi. Svi govornici su se složili oko jednog, a to je da je ulazak Hrvatske u EU rezultat Tuđmanove politike i da na to možemo biti ponosni. Svi trebamo učiti na pogreškama, no sva ova već predizborna nagađanja su tek osvrt na tešku svakodnevicu i još težu sutrašnjicu, ako ih netko ne počne provoditi u djela. Možda mladi i trebaju ostati u manjim gradovima, no nitko još uvijek ne vodi računa o tome nude li im ti gradovi lijepo i bolje sutra?

Maja Šantoši
Večernji list
Video: Ferbal Studio Slatina

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni