Brojni Virovitičani posjetili su Gradski muzej Virovitica koji je u suradnji s Muzejom Slavonije iz Osijeka proslavio “Noć muzeja”. Riječ je o manifestaciji koja se organizira u suradnju s Hrvatskim muzejskim društom, a održava se u muzejima u cijeloj Hrvatskoj. U manifestaciji sudjeluju 144 muzeja od Iloka do Dubrovnika.

Osim razgledanja stalnih postava Gradskom muzeja Virovitica, Virovitičani su mogli uživati u izložbi “Ah ti kućanski poslovi” u sklopu koje je prikazan razvoj kućanstva i kućanskih aparata od kraja 19. stoljeća do sedamdesetih godina 20. stoljeća.

Prikaz tog vremena predstavljen je kroz kuhinje kao centralno mjesto svakog kućanstva, ali i kroz ostale prostorije u kojima nazalimo razne kućanske aparate. Cijeli doživljaj obogaćen je reklamama i plakatima te novinskim člancima tog vremena. tako su posjetitelji mogli vidjeti miksere za kavu, stroj za proizvodnju bombona, glačala na struju i špirit, perilice rublja, ventilatore, prve peći na plin…

Gost večeri bio je poznati gastronomski stručnjak, voditelj poznate televizijske emisije “Jelovnici izgubljenog vremena”, Veljko Barbieri koji je predstavio svoju knjigu “Jela starih barda”.

Brojne posjetitelje kroz izložbu “Ah ti kućanski poslovi” vodila je kućanica Snježana Lančić Prpić koja je nazočnima dijelila savjete o kućanstvu.

Dio atmosfere s virovitičke Noći muzeja možete pogledati u našem video prilogu.