Čačinci

Općina Čačinci je, uz savjetodavnu podršku RA VIDRA-e pri identifikaciji i razradi projektne ideje, prijavila na NATJEČAJ za podmjeru 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” – provedba tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” projekt izgradnje dječjeg vrtića u Čačincima.

Projektom se želi kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj doprinijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu općine Čačinci kroz ulaganje u izgradnju dječjeg vrtića kapaciteta do 50 djece formirane u 4 odgojno – obrazovne skupine.

Projektom se želi kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj doprinijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu općine Čačinci kroz ulaganje u izgradnju dječjeg vrtića kapaciteta za 54 djece. Uz izgradnju dječjeg vrtića koji bi se nalazio u sklopu Sportskog centra u Rupi, planira se i uređenje postojećih, ali i izgradnja novih sportskih terena kao i dječjeg igrališta za tri uzrasne dobi. Ovim dugoočekivanim projektom zasigurno će se svim sportašima, ali i mještanima osigurati kvalitetni uvjeti za bavljenje sportom. Potrebnu dokumentaciju u VIDRA-u su donijeli načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ i direktorica Turističke zajednice Čačinci Ana Marunica.