Viro se ne povlači s Burze

Objavljeno:

spot_img

ViroGlavna skupština dioničara Viro tvornice šećera nije prihvatila prijedlog Uprave za povlačenjem dionica tvrtke s Uređenog tržišta Zagrebačke burze, dok je prihvaćen prijedlog o isplati dividende u iznosu od 20 kuna po dionici iz zadržane dobiti iz 2011.

Prijedlog odluke o povlačenju s Uređenog tržišta Zagrebačke burze dan je kako bi se Viro u potpunosti pripremio za nove uvjete poslovanja koji šećeranu očekuju nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, navodi se u obavijesti Vira na Zagrebačkoj burzi.

Od 1. srpnja 2013. hrvatska industrija šećera moći će proizvoditi maksimalno 192.877 tisuća tona šećera, a u europski će proračun morati uplaćivati 12 eura po toni šećera, odnosno 2,3 milijuna eura godišnje.

Uz nižu proizvodnju i dodatne troškove koji nas očekuju u EU, Viro je odlukom Ministarstva poljoprivrede o raspodjeli proizvodne kvote neočekivano izgubio više 10.000 tona kvote godišnje, što će nam u sedmogodišnjem razdoblju uzrokovati gubitak od 380 milijuna kuna, kazao je predsjednik Uprave Vira Željko Zadro.

Ostanak na Zagrebačkoj burzi, s obzirom na stanje tržišta kapitala, za Viro predstavlja značajan direktni i indirektni trošak koji će imati dodatan negativni utjecaj na poslovne rezultate tvrtke, ističe Zadro.

Glavna skupština virovitičke šećerane prihvatila je prijedlog o isplati dividende u iznosu od 20 kuna po dionici iz zadržane dobiti iz 2011. u ukupnom iznosu od 27,7 milijuna kuna. Dividenda će biti isplaćena najkasnije do 26. siječnja 2013. (Liderpress)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...