Započeli pripremni radovi na uređenju Vinkovačke, Vukovarske i Bilogorske ulice u Virovitici projekta vrijednog čak 15 milijuna kuna

Nakon početka radova na provedbi EU projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica”, vrijednog više od 147 milijuna kuna te potpisivanja ugovora za gradnju Studentskog doma u Virovitici, vrijednog 18,5 milijuna kuna ovih dana započeli su pripremni radovi na provedbi još jednog značajnog projekta za grad Viroviticu, a to je izgradnja spojne ceste između državnih cesta D2 i D5 kroz Vinkovačku, Vukovarsku i Bilogorsku ulicu čiji je prvenstveni cilj znatno povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Ovaj projekt čija vrijednost iznosi čak 15 milijuna kuna obuhvaća obnovu ceste, uređenje odvodnje te dogradnju pješačkih i biciklističkih staza u Vinkovačkoj, Vukovarskoj i Bilogorskoj ulici. U tijeku su pripremni radovi koji obuhvaćaju pomicanje kanala u Vukovarskoj ulici kako bi se osigurao prostor za proširenje kolničkog zastora. Inače početak radova predviđen je na spoju Ulice Stjepana Radića i Vinkovačke ulice na kružnom toku dok je završetak radova predviđen na spoju ceste D5 i zapadne obilaznice grada Virovitice. Ukupna duljina trase iznosi čak 3320 metara.

Projekt obuhvaća i niveliranje ceste kod pružnih prijelaza u Vinkovačkoj ulici i na taj način riješiti česta oštećenja na ovim pružnim prijelazima kao i rekonstrukciju u istom nivou biciklističke i pješačke staze u Vukovarskoj ulici što će također znatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu. Radove na toj dionici izvode Zajednica ponuditelja Strabag d.o.o. i Ceste d.d. Bjelovar, koji su taj posao dobili putem javnog natječaja Hrvatskih cesta.

Nakon sanacije kolnika planira se izgraditi i dva kružna toka na križanjima Vukovarske, Vinkovačke i Ulice Otte Horvata (kod Plodina) te Vukovarske, Bilogorske i Ulice Zbora narodne garde (kod TVIN-a), a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Trenutno je u izradi projektna dokumentacija i izrađena idejna rješenja te poslan prijedlog sporazuma prema Hrvatskim cestama o sufinanciranju ove investicije. S obzirom da se radi o dijelu cesta koje su u vlasništvu Grada Virovitice Grad namjerava sufinancirati dokumentaciju i pomoći u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa dok bi Hrvatske ceste financirale izgradnju kružnih tokova. (Virovitica.hr)