Izdana građevinska dozvola za novu Industrijsko-obrtničku školu u Virovitici

Virovitičko-podravska županija u posljednjih šest godina intenzivno je radila na projektima izgradnje i rekonstrukcije školskih objekata kao i njihovog opremanja sa suvremenim nastavnim sredstvima i pomagalima, a posebno opremanja škola sa informatičkom opremom. Aktivnosti Virovitičko-podravske županije usmjerene su, između ostalog, ka poboljšanju standarda učenika kako njihovo odgajanje i obrazovanje ne bi zaostajalo za bogatijim i razvijenijim sredinama u lijepoj našoj. Trenutno, od 9 srednjih škola, samo Tehnička škola Virovitica i Industrijsko-obrtnička škola Virovitica nemaju mogućnost rada u jednoj smjeni. Obje škole rade u zgradi čiji je nosilac prava Tehnička škola Virovitica i tjedno izmjenjuju smjene.

Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice izdao je građevinsku dozvolu (potvrda glavnog projekta) za građenje nove Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici. Podnositelj zahtjeva je Virovitičko-podravska županija, a nova škola će se graditi u Vukovarskoj ulici.

Planira se izgraditi škola na bazi 400 učenika, što bi prema dosadašnjem iskustvu zadovoljilo prostorne potrebe škole. U okruženju zgrade nalazi se dio prostora koji isključivo koristi Industrijsko-obrtnička škola (metalska radionica, drvna radionica, informatički praktikum, kozmetički praktikum…), a koji bi izgradnjom nove škole uz postojeću mogao ostati na korištenju.

Zahvat će se odvijati u fazama, a u prvoj fazi će se izgraditi zgrada škole s ukupnim kapacitetom od 20 odjeljenja za potrebe oko 400 učenika koja će se sastojati od 10-15 klasičnih učionica, 10-15 učionica za pola razrednog odjela, jedne učionice za učenike smjera zidar, 5 praktikuma i 4 specijalizirane učionice.

U drugoj fazi izgradit će se sportski tereni koji će sadržavati stazu za trčanje dužine 115m x 5m, zaletište za skok u dalj, vježbalište sa spravama 27m x 15m, poligon s preprekama 110m x 4m, tri igralište za košarku 28m x 15m i igralište za mali nogomet 52m x 32m.

“Postoji mogućnost da za izgradnju nove Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici povućemo sredstva iz strukturnih fondova i učinit ćemo sve da kroz dvije godine Virovitica i Virovitičko-podravska županija dobiju novu modernu školu.” – rekao je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.