U organizaciji Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH planira se održavanje 18-tog Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata (18. SŠNIDOR) dana 11. listopada 2012. godine u Virovitici.

Natjecanje se organizira pod Visokim pokroviteljstvom župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, dok su supokrovitelji ovog programa gradonačelnici i načelnici općina Virovitičko-podravske županije. Ove se godine po prvi puta ovaj tradicionalni program HVIDR-a RH organizira u suradnji s Udrugom 100%-tnih HRVI-a I skupine i Zajednicom udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

SŠNIDOR je športska manifestacija koja je nastala prije 18 godina u sklopu Ministarstva obrane RH, a ove je godine Virovitičko-podravskoj županiji pripala čast da bude domaćin završnog natjecanja. Osnovna svrha organiziranja ovog tradicionalnog programa je briga o promicanju športskih i rekreativnih aktivnosti članova, radi unapređenja opće zdravstvene sposobnosti HRVI-a, te provođenje psihičke i zdravstvene rehabilitacije u cilju lakšeg uključivanja u društveni život nakon stradavanja u Domovinskom ratu.

Na natjecanju se predviđa sudjelovanje oko 900 športaša, hrvatskih ratnih vojnih invalida, članova 22 postave: predstavnika 20 županijskih zajednica udruga HVIDR-a u Republici Hrvatskoj i HVIDR-a HVO Herceg Bosna, koji će se natjecati u 10 invalidskih športskih disciplina, odnosno 28 športskih natjecateljskih kategorija: boćanje, viseće kuglanje, elektronski pikado, kuglanje, plivanje, stolni tenis, streljaštvo (zračna puška), šah, športski ribolov i utrka u invalidskim kolicima.

Provodi se i natjecanje slijepih HRVI-a u disciplinama: elektronski pikado, kuglanje i plivanje. Na natjecanju sudjeluju i izbornici, suci, pratnja 100%-tnih HRVI-a, provedbeno-organizacijski odbor natjecanja, te dr. sudionici. Temeljem Odluke Glavnog odbora HVIDR-a RH u sklopu održavanja 18.-tog SŠNIDOR-a, biti će organizirana i 7. umjetnička kolonija s ciljem stvaranja fundusa umjetničkih djela HVIDR-a RH u svrhu obrane i pomoći hrvatskim braniteljima, te prezentacije radova umjetnika HRVI-a u RH i inozemstvu.