„Virovitica državni šampion…“

Objavljeno:

spot_img

Mediji su se ovih dana raspisali o tome kako jedan relativno mali grad kao što je Virovitica učinkovito upravlja svojim nekretninama. Tako je prema pisanju HINA-e što je donio Večernji list od 574 županije, grada i općina samo 32 jedinice od Državne revizije dobile prolaznu ocjenu za upravljanje svojim građevinskim zemljištem, poslovnim prostorijama i stanovima. Od 127 gradova tek ih je 19 dobro gospodarilo, a na tom popisu nema nijednog velikog grada no prvo mjesto po prihodima od upravljanja imovinom čvrsto drži Virovitica koja je samo od prodaje poslovnih prostora uprihodila 8,75 milijuna kuna.

Komentirajući ovu činjenicu gradonačelnik Ivica Kirin pojasnio je da se Grad, potaknut pritužbama građana da moraju održavati napuštene državne i gradske parcele, prije 10-ak godina odlučio ozbiljno posvetiti ovoj problematici. Tako je 2008. godine pokrenut postupak katastarske izmjere. U međuvremenu Grad je donio i program olakšica za investitore u poduzetničkim zonama.

Napušteno zemljište najskuplje je zemljište zaključio je na kraju gradonačelnik Ivica Kirin naglasivši da je ovo samo još jedna od brojnih činjenica po čemu je jedna relativno mala Virovitica u samom hrvatskom vrhu. (vt.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...