Virovitica ima najbolju Hitnu u Hrvatskoj

Objavljeno:

spot_img

Prema podacima iz internog sustava Hitne pomoći o vremenu zaprimanja poziva do dolaska na mjesto intervencije hitne medicinske pomoći (HMP) u urbanim i ruralnim sredinama, koje je objavio portal index.hr, pokazuju da je hitna služba u Virovitičko-podravskoj županiji, koja je pod ingerencijom Zavoda za hitnu medicinu VPŽ – najbolja u Hrvatskoj.

Naime, prema podacima iz sustava eHitna, odnosno programa koji koriste svi zavodi za hitnu medicinu u „Zlatnom satu“, koji označava vrijeme od nastanka stanja koje ugrožava život do dovoženja bolesnika na mjesto definitivnog zbrinjavanja tj. u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, Virovitičko-podravska županija je u na samom vrhu Hrvatske s prosjekom 89,33 posto.

Hitna medicina Virovitičko-podravske županije ima od 0 do 24 sata liječnike u svojim timovima. Još od vremena župana Tomislava Tolušića, a to je nastavljeno i u današnje vrijeme župana Igora Androvića, postoji model po kojem Županija te svi gradovi i općine sudjeluju u sufinanciranju nadstandarda kako bi usluga, dostupnost i skrb bila za sve jednaka. To se financira putem nadstandarda koji plaćaju sve jedinice lokalne samouprave u našoj županiji, dakle, Virovitičko-podravska županija te svi gradovi i općine srazmjerno prema broju stanovnika uplaćuju sredstva za nadstandard hitne medicine i zbog svega toga, sjajnog modela, Virovitičko-podravska županija je najbolja u Hrvatskoj. (izvor: www.vpz.hr, www.index.hr, Fotografija: index.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...