spot_img

Virovitica među tri najsigurnija grada u Hrvatskoj

Objavljeno:

Sinj je najsigurniji grad u Hrvatskoj, ispred Samobora i Virovitice, a na začelju te liste su Zadar, Pula i Čakovec, rezultati su istraživanja sigurnosti hrvatskih gradova, kojeg je časopis Zaštita proveo u suradnji s Ekonomskim institutom Zagreb a temeljem podataka MUP-a.

Virovitica među tri najsigurnija grada u Hrvatskoj

Riječ je o prikupljenim podacima iz 2014. godine. Samo godinu dana prije, 2013. godine, Virovitica se nalazila na trinaestom mjestu ljestvice najsigurnijih hradova u državi. Sada, zahvaljujući vrijednim policijskim službenicima, Virovitica je na visokom trećem mjestu.

U istraživanju predstavljenom u četvrtak u Zagrebu analizirano je stanje sigurnosti u 29 hrvatskih gradova s više od 20.000 stanovnika. Stopa sigurnosti u gradovima izračunata je po četiri kriterija: broju imovinskih kaznenih djela, nasilnih kaznenih djela, zloporaba droge i teških prometnih nesreća, javlja Poslovni.hr.

Inače, Sinj je bio vodeći i prethodnih godina. Objašnjavajući neke pomalo iznenađujuće rezultate istraživanja, Nataša Gajski Kovačić, izvršna urednica časopisa Zaštita, napomenula je da su kod imovinskih kaznenih djela u obzir uzimani i najniži oblici kriminala kao što je krađa s njiva, a čime se objašnjava posljednje mjesto Čakovca.

najsigurniji gradovi

Napredak za 10 mjesta

Ako promatramo podatke koji pokazuju sigurnost u 2013. tada možemo vidjeti da se Sinj doista učvrstio na svojoj odličnoj poziciji jer je i u 2013. bio najsigurniji hrvatski grad veći od 20.000 stanovnika i to po prosjeku sva četiri pokazatelja. Samobor je skočio s trećeg mjesta 2013. na drugo u 2014., dok je najveći skok napravila Virovitica koja se s 13. pozicije koju je imala u 2013. popela na visoku treću u 2014. što je napredak za svaku pohvalu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...