Prvu  ovogodišnju  akciju    „Udomljavanje je  fora“  organiziraju  Grad  Zagreb  i  Ustanova  Zoološki  vrt  u  suradnji  s  udrugama  Laki  iz  Virovitice,  Gradom  Viroviticom,  Skloništem  za  životinje  Virovitica  te  Prijateljima  životinja  uz  podršku tvrtke ROYAL CANIN. „Udomljavanje je fora“ pod nazivom „Svjetski dan kastracija“ održat će se u subotu, 28. veljače 2015., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te Trgu kralja Tomislava od 10 do 12 sati.

Fotografija akcije

Pridružujemo  se  akcijama  koje  se  u  svijetu  održavaju  povodom  Svjetskog  dana  kastracija,  koji  se  obilježava 24. veljače, jer psi i mačke ostaju bez doma u svakoj zajednici, svakom gradu i svakoj državi. I u našim gradovima ima previše životinja koje lutaju i udruge za zaštitu životinja kao niti skloništa nemaju dovoljno resursa da omoguće boravak ili da ih udome baš sve. Ima prekrasnih kućnih ljubimaca koji bi bili divno društvo no nikad ne dobiju mogućnost za tako

Kastracija je učinkovit i human način da životinjama spasimo život, ali je to i uobičajen i jednostavan zahvat koji provode veterinari da bismo spriječili nastajanje neželjenih legala štenaca i mačića. Mnogi građani podržavaju kastracije posebno kad uvide na koji način se spašava veliki broj života.

U  Zagrebu  se  programi  kastracija  provode  već  godinama,  a  pozivamo  i  ostale  gradove  da  se  priključe.  Grad Virovitica  jedan  je  od  tek  nekoliko  hrvatskih  gradova  koji  imaju  sklonište  s  ‘no  kill’  politikom.  Sklonište  za  životinje

Virovitica  napominje  da,  usprkos  velikim  naporima  i  trudu  koji  svakodnevno  ulažu  u  dobrobit  svojih  štićenika,  ovakvo utočište ne bi moglo opstati bez podrške Virovitičana, udruga i gradskih vlasti.

Cilj akcije ‘Udomljavanje je fora’ je poticanje građana na odgovornost prema kućnim ljubimcima, ali i podsjetnik na potrebu udomljavanja velikoga broja napuštenih životinja.

Pozivamo vas da nas posjetite na našem velikom štandu kod sata, a akciji će se oko 11h pridružiti i Mario  Petreković koja sve poziva na odgovorno vlasništvo!

ROYAL CANIN nakon akcije za pse udomljene u sljedeća dva vikenda, udomitelje podržava hranom Royal Canin prema veličini udomljenog psa i zaštitu protiv buha i krpelja Frontline za mjesec dana (ampulu Frontline Combo)!

Nemojte kupovati živa bića, jer ljubav se ne kupuje!