Točno u podne gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin dodijelio je prvu autotaksi dozvolu tvrtki AUTO DALI d.o.o. iz Virovitice vlasnika Dalibora Đebre.

Dozvola je izdana za jedno vozilo na 5 godina, a auto stajalište nalazi se u Rusanovoj ulici kod autobusnog kolodvora.

virovitica.hr

Kako je o taksi prijevozu rekao Dalibor Đebro cijena za početak vožnje uključujući vožnju do 2 kilometra iznosi 15 kuna. Tako npr. kako vozilo ima 8 mjesta relacija od autobusnog do željezničkog kolodvora, ukoliko je vozilo puno, iznosi svega 2 kune po osobi. Cijena po daljnjem kilometru vožnje iznosi 5 kuna, a cijena čekanja po satu 50 kuna dok cijena noću u vremenu od 22,00-5,00 sati uvećana je za 20 posto.

Zadovoljstvo uvođenjem autotaxija iskazao je i virovitički gradonačelnik ivica Kirin jer je prema njegovim riječima upravo taksi ono prijevozno sredstvo koje je Virovitici nedostajalo

– Samo da se ljudi naviknu da taksi služba postoji jer će između ostalog omogućiti mlađima da u noćnim satima umjesto sjedanja za volan pozovu taksi i na taj ne ugoze sebe i sve sudionike u prometu, a starijima, osobito onima iz prigradskih naselja, lakši odlazak do tržnice ili bolnice.

Vlasnik Dalibor Đebro na kraju je istaknuo da će ispočetka raditi jedan kombi no ukoliko se pokaže interes virovitičana planira u vrlo kratkom roku uvesti i dodatna vozila. (vt.hr)