Virovitičan Saša Pjanić i ove godine putuje na humanitarnu oktansku avanturu u Afriku

0
808
Saša Pjanić
Saša Pjanić

MyLife4Kids 2020/When My Living Room and Africa Get-Together je sportsko-humanitarno-putopisni projekt prokušane ekipe hrvatskih putnika, putopisaca i fotografa u slici, filmu i vrhunskoj on the road priči o Zapadnoj Africi koji će se odvijati u veljači i ožujku 2020. godine.

Hrvatski veterani najvećeg humanitarnog relija na svijetu koji oktansku strast i avanturizam stavlja u službu filantropije, Varaždinci Damir Filipović i Stanislav Modrić i nagrađivani fotograf i putopisac, Virovitičan Saša Pjanić, putovat će po treći puta zajedno kao MyLife4Kids tim. Cilj je prijeći Saharu i u zabačena sela Podsaharske Afrike dopremiti različite  potrepštine. Poseban naglasak članovi MyLife4Kids tima u svojoj humanitarnoj misiji stavljaju na djecu, obrazovanje te širenje svijesti o potrebi suzbijanja malarije.

– Ne idemo prvi puta u Afriku i ne sudjelujemo prvi puta u ovom događaju koji se zove rally Budimpešta – Bamako. To je najveći humanitarni svjetski rally koji ima nekoliko kategorija, a jedna od glavnih svrha je da uz oktansko uzbuđenje doprinosimo lokalnoj zajednici s obzirom da se prolazi kroz dijelove Afrike koji su vrlo siromašni. Želimo prikazati jedan autentičan život afričkih sela od koji su neki od njih kao da su u kamenom dobu. Rally Budimpešta- Bamako održava se od 2005. godine, a Varaždinci su hrvatski veterani u tome. Tom prilkom dostavit ćemo razne potrepštine kao što je školski pribor, lijekovi, hrana, sanitarni pribor, najviše antimalarci koji u Africi ljudikma spašavaju život. Cilj je da cijela priča raste i ne znamo gdje je kraj – rekao je Saša Pjanić.

Osim humanitarne misije comunity to comunity direct giving, cilj projekta MyLife4Kids 2020 je i kontinuirana komunikacijska kampanja u offline i online medijima, prije, tijekom i nakon putovanja, u trajanju od 15 mjeseci (travanj 2019. – lipanj 2020.), promocija sponzora i donatora projekta kroz čitavo vrijeme trajanja kampanje, putopisno-dokumentarni film te putopisna fotomonografija.

Varaždinac Ivan Šokman i Stanislav Modrić sudjelovat će u natjecateljskoj klasi s motociklima, a naručeni su i novi motori za taj poduhvat.

– Svaki projekt koji je inkluzivan je dobrodošao i veseli me što Varaždin kroz ovo pokazuje veliko srce i što god je potrebno ja ću se osobno uključiti, ali naravno iskoristit ću i svoju poziciju predsjednika Gradskog vijeća da apeliram na vijećnike i javnost da pokažemo senzibilitet i uključivost u projekt te da pokažemo da Varaždin može i u ovom slučaju dati puno toga – kazao je Habijan.

S obzirom na zavičajne veze s Varaždinom, Viroviticom, Bjelovarom, želja organizatora je upotpuniti cijelu priču promocijom istih, posebno uz angažman ambasadora projekta. U Varaždinu se tako pod radnim nazivom ‘Zemlja za sve naše ljude’ okupio team podrške kojeg čine Denis Mladenović (ZSUGV), Dubravka Novak (V.OŠ), Jan Kerekeš (Kerekesh teatar), Damir Habijan (predsjednik Gradskog vijeća), Predrag Šimunec (izbornik savate boks reprezentacije), Jura Geci (glazbenik) i drugi.

aktualno.hr