Virovitičani će već ove godine plaćati osjetno niže račune za grijanje

Objavljeno:

Temeljem odluke Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravskoj županiji odobreno je gotovo 1,9 milijuna kuna za energetsku obnovu 4 kotlovnice u Virovitici. Radi se o energetskoj obnovi plinskih kotlovnica pod nazivom: P+5, P+7, P+8 i Slavonija, kojima se griju stanari od ukupno 12 virovitičkih zgrada. Projekt je odoboren zahvaljujući osobnom angažmanu ministra regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislava Tolušića i pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Marija Klementa.

U sklopu projekta, ukupne vrijednosti 2,3 milijuna kuna, zamjenit će se stari toplovodni kotlovi s novim kondenzacijskima, što će uvelike smanjiti potrošnju energije i povezanih troškova.

Podsjetimo, na inicijativu tadašnjeg župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, kotlovnice su prešle u vlasništvo Virovitičko-podravske županije iz razloga što županije mogu povući do 80% ukupne vrijednosti projekta. Projekt je izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Dodijeljena sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost omogućit će provedbu ovog projekta i doprinijet će ukupnom razvoju civilnog sektora. U konačnici, projekt može služiti kao model dobre prakse i drugim, manje aktivnim gradovima i županijama, da i oni pokažu inicijative za daljnji razvoj svojih sredina kroz podizanje energetske osviještenosti i odgovornosti svih građana.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...