Virovitičani lovili duhove pa vrišteći pobjegli od straha

Objavljeno:

Na zavoju u mjestu Škrinjari kraj Bjelovara golema kuća već desetljećima zjapi prazna. Kupca za nju nema, a mnogi bježe od nje kao vrag od tamjana. Mještani govore kako kuću opsjedaju duhovi.

Stanovnici tog malog sela govore kako su iz kuće noću znali dopirati čudni zvukovi. Oni koji su skupili hrabrosti i ušli u nju tvrde da su čuli korake i lupanje vratima, a vidjeli su i siluetu žene i djeteta te čuli plač bebe i jezive krikove. Neki posjetitelji pak tvrde kako su čuli plač iz bunara u kojem se navodno utopila djevojčica, a kruže priče i o vrištanju žene koja je tamo ubijena i zabetonirana u temelje. U istraživanje sada već poznate “uklete kuće” uputio se i naš čitatelj Tomislav Kovačević iz Virovitice. Nakon povratka iz Zagreba, u golemo i obraslo zdanje ušao je s djevojkom.

– Cura i ja smo došli do kuće te kamerom snimali kuću i okoliš. Odjednom smo na kameri u pozadini vidjeli siluetu žene, a potom se ona pretvorila u siluetu djeteta. Moja djevojka je vrisnula i pobjegla – rekao nam je Kovačević. On nam je i poslao fotografije kuće na čijem se prozoru vidi ljudski obris.

Zbog glasina nitko nije htio kupiti kuću

Starija mještanka nam je odlučila ispričati povijest uklete kuće pod uvjetom da ostane anonimna. Ona živi preko puta napuštene dvokatnice.

– Na tome mjestu bila je stara kuća koju je vlasnik prodao Gabri Stričeku, od kojeg ju je onda kupio Stipe Čališ. On je srušio staru kuću i sagradio novu, ovu koja je sad tu – govori svjedokinja. Obitelj Čališ ju je uredila, stavila je na prodaju i odselila se u Hercegovinu. Mještanka kaže da kupca nisu mogli naći jer su tražili previše novca za nju. Drugi pak govore da Čališi u kući nisu mogli provesti nijednu noć. Paranormalni događaji ponukali su ih na prodaju, no zbog zlokobnih glasina svi su ih odbijali. Navodno su bili toliko očajni da su je nudili na dar onome koji u njoj uspije prenoćiti.

Susjeda je uplašena, ali zbog štakora

Susjeda pak u priče o duhovima ne vjeruje.

– Da ima nešto, sigurno bih vidjela. Držala sam tamo krave i obilazila ih noću i ništa nisam čula. Priče su potekle od mladih koji se preko ljeta tamo dolaze opijati i raditi svakakve stvari. Pale svijeće i tako pridonose fami o duhovima. Ja sam uplašena, ali zbog legla štakora koji tamo borave – zaključuje mještanka. (24sata)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...