Domaćini slavili na Arsenalovom 3×3 turniru

Škola nogometa Arsenal iz Virovitice u kategoriji uzrasta U-8 i ŠN Arsenal 2 u kategoriji U-12 laureati su Arsenalovog nogometnog turnira 3×3 koji se unutar proslave Rokova – Dana grada Virovitice održava u sjedištu županije. Prvi je to puta da se u Hrvatskoj igra ovakav nogomet, a 3×3 pravila osmislio je Arsenalovac Arsene Wenger i u prvom je redu namijenjena klincima jer oni tada mogu pokazati svoje vještine i shvaćanje nogometne igre.

Za pokal u kategoriji U-8 natjecale su se momčadi Hajduka iz Pakraca, Jedinstva iz Donjeg Miholjca, ŠN Arsenal iz Virovitice, NK Požega iz Požege te Sportska igraonica No limit iz Virovitice. U užarenoj završnici i velikom bodrenju roditelja s tribina, veliki je pokal pripao domaćoj Školi nogometa Arsenal koja je svladala NK Požega rezultatom 1:0. Treće je mjesto zauzeo NK Jedinstvo iz Donjeg Miholjca koji je bio bolji od Sportske igraonice No limit uz rezultat 2:1. Sve pohvale upravo idu u Donji Miholjac jer su njihovi klinci iznenadili svojom domišljatom igrom u dva dana turnira, a vodio ih je Marko Havidić.

Nisam očekivao da će djeca biti toliko sretna i zadovoljna kada budu igrali 3×3 jer je takav nogomet izuzetno zanimljiv. Treba nastaviti s ovakvim turnirima jer je odlično organiziran, a posebno bih zahvalio roditeljima koji su prevalili stotinjak kilometara kako bi bodrili svoje klince – istaknuo je Havidić, trener kadeta u NK Jedinstvo i apsolvent Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

U kategoriji uzrasta U-12 Virovitičani iz Škole nogometa 2 su u finalu svladali Slaviju iz Pleternice rezultatom 3:2. Treće je mjesto pripalo NK Virovitici koja je namučila NK Hajduk iz Pakraca za konačnih i lijepih 3:0.

Arsenalova škola nogometa,Virovitica-Hrvatska, u suradnji sa Arsenal FC Elite Academy SEE, organizirala je dvodnevni nogometni turnir u igri 3:3 koji se odigravao u sklopu proslave dana grada Virovitice, a natjecanje u četiri uzrasne kategorije u dva je dana gledalo tristotinjak posjetitelja – zaključio je Robert Špiranec, predsjednik Arsenalove škole nogometa.

Slobodan Kadić