Na Trgu kralja Tomislava u Virovitici, danas je obilježen Međunarodni dan Down sindroma i Dan narcisa. Obilježavanje su organizirale “Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije” i udruga “Još jedan dan”.

Dan narcisa se obilježava prve proljetne subote. Cilj akcije je smanjivanje smrtnosti od raka dojke te oboljelim ženama omogućiti što veće šanse za izliječenje kroz prikupljanje sredstava za kupnju potrebne aparature za bržu dijagnostiku i uspješno liječenje raka dojke.

[vimeo id=”89780389″ width=”620″ height=”360″]

Ujedinjeni narodi su 10. studenog 2011. prihvatili predloženu rezoluciju i donijeli odluku kojom se 21. ožujka obilježava kao Međunarodni dan osoba s Down sindroma (World Down Syndrome Day). Datum 21. ožujka simbolizira 3 reprodukcije 21. kromosoma što je glavno genetsko obilježje osoba s Down sindromom.

U zabavnom programu nastupili su Plesni centar Creative box, učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky, mađioničar Magic Leon… Program je završio zajedničkim plesom na Pharrell Williamsov hit “Happy” tijekom kojeg je snimljen spot “I Virovitica je Happy”.

[g-gallery gid=”20130″ random=”0″ watermark=”1″]