Virovitičanin fotografiju s Josipovićem objavio na Facebooku pa dobio prijeteće pismo

Objavljeno:

Predsjednik virovitičko-podravskoga SDP-a Tomislav Žagar osudio je u četvrtak prijetnje koje je u pismu dobio član Hrvatske stranke pravne države (HSPD) Franjo Knežević zbog fotografije s predsjednikom Ivom Josipovićem objavljenom na facebooku.

Vrijeđanje, ucjene i prijetnje uobičajena stvar?

Na konferenciji za novinare Županijske organizacije SDP-a Žagar je ocijenio da su u Virovitičko-podravskoj županiji “vrijeđanje, ucjene i prijetnje uobičajena stvar”.

“Zaposlenicima koji nisu u HDZ-u prijeti se otkazima. Ako želite posao, morate se učlaniti u HDZ. Ako želite zakupiti poljoprivredno zemljište, morate dokazati da ste potpisali za Kolindu Grabar-Kitarović, a sada imamo i slučaj da je grubo napadnut čovjek samo zato što se fotografirao s predsjednikom”, rekao je Žagar.

“To rade ljudi koji su se nekada skrivali iza zvijezde i prezirali križ, a danas se skrivaju iza križa i preziru zvijezdu, a zapravo ne poštuju ni jedno ni drugo, nego im zvijezda i križ služe za osobnu korist”, rekao je Žagar. Istaknuo je da društvo treba osuditi govor mržnje jer se danas građani “napadaju verbalno, sutra će to biti kamen, a prekosutra bomba”.

Franjo Knežević poštom je dobio prijeteće pismo u kojemu anonimni pošiljatelj pogrdno spominje njegovo podrijetlo i obitelj.

“U pismu punom mržnje i vulgarnosti vrijeđa se moje ljudsko dostojanstvo, uža i šira obitelj i bosansko porijeklo. Osoba koja ga je poslala je svjetioničar mraka, a sadržaj nas vraća u neko prošlo doba. Istjeran sam iz Bosne, Hrvatska je moja domovina, druge zemlje nemam i nitko mi neće oduzeti pravo na slobodno mišljenje i mogućnost da na izborima biram koga želim”, izjavio je Knežević novinarima. Prijeteće pismo prijavio je virovitičkoj policiji.

Predsjednik HSPD-a Siniša Prpić u izjavi novinarima osudio je napad na člana stranke.

“Ovo nije sraz Kolinde Grabar-Kitarović i Ive Josipovića, nego sraz poštene Hrvatske i nepravomoćno osuđene kriminalne organizacije”, kratko je komentirao Prpić.

Na konferenciji za novinare Županijskog odbora HDZ-a sadržaj i slanje anonimnog prijetećeg pisma ocijenjeni su neprimjerenima. “Takvom činu nema mjesta u demokratskom poretku. Svatko ima pravo na odabir s kim će se fotografirati, razgovarati i što će reći”, rekao je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić. (PolitikaPlus)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...