Virovitičanin platio večeru prvim svatovima u Gunji nakon poplave

Objavljeno:

Nakon puna dva mjeseca tuge i suza, konačno su se u Gunji mogli čuti smijeh i pjesma. Za to su se pobrinuli Marko Margić (28) i Ivana Lucić (23) koji su unatoč svemu odlučili upravo u dvorištu kuće koju naveliko obnavljaju u subotu izgovoriti sudbonosno “da” i za stotinjak članova svojih obitelji i ljudi koji su im najviše pomogli u posljednje vrijeme priredili cjelodnevnu veselicu.

Kompletne troškove ručka platio je Markov kum iz Virovitice. Prigodnu tortu napravila je Markova ujna.
‘Nije bilo ništa spektakularno’

– Nije to bilo ništa spektakularno, a pogotovo ni blizu onoga za što smo se bili pripremali mjesecima. Poplava nam je uništila sve što smo radili i tako smo morali odustati od svadbe na kojoj je trebalo biti više od 700 uzvanika – priča Marko.

Prvu gunjansku svadbu nakon poplave Marko i Ivana su organizirali u inat svemu što ih je pogodilo. Zavjetovali su se kod matičara! Kažu, ono pravo veselje, kakvo su htjeli imati, napravit će sljedeće godine.

– U cijeloj ovoj nesreći nama je najbitnije da su vijesti o Ivaninoj trudnoći dobre te da nam u rujnu dolazi prinova. Sin će se zvati Josip i nama je trenutno najvažnije kuću osposobiti do njegova dolaska na svijet. A sljedeće godine, kad budemo radili crkvenu svadbu, već smo dogovorili da će kroz cijelu Gunju voziti čak 50 konjskih zaprega – priča Marko.

Na samoj svečanosti ni Marko ni Ivana nisu nosili odjeću koju su davno bili pripremili za svadbu. Razlog? Poplava im je sve uništila. Kao što su im stradali i tek nekoliko dana prije poplave okrečeni zidovi kuće, novi namještaj, tek opremljena spavaća soba, krevetići za dijete, tek postavljeni parketi, dječja kolica…
– Mjesecima smo se pripremali za svadbu, sve smo bili nabavili i organizirali, a sad ostala nam je samo obveza povrata kredita kojim je moja mama namjeravala pokriti dio troškova – priča Marko.

Propalo im je gotovo 85.000 kuna

Prema Markovim procjenama, propalo im je gotovo 85.000 kuna!

– Samo zbog mesa, primjerice, išao sam na Krk gdje su me ugostili moji tamošnji prijatelji lovci i omogućili odstrel divlje svinje. Propala su mi dva zamrzivača puna srnetine, jelenske divljači i veprovine – priča Marko.

No, da ne bude zabune, Marko i Ivana nimalo ne očajavaju zbog svega što im se dogodilo, jer, tvrde, “ne vrijedi lupati glavom o zid”. (24sata.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni