300Hrvatska poslovna tajnica – HPT, nacionalna strukovna udruga, od 1996. godine proglašava pet najboljih hrvatskih tajnica/ka godine – godišnja nagrada EA – u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija. HPT je neprofitna strukovna udruga (ne prima novac iz državnog proračuna), okuplja više od tisuću članica i članova, a projekt dodjele godišnje nagrade EA najboljim hrvatskim tajnicama ostvaruje svih ovih godina isključivo uz pomoć donacija/sponzorstva. Ovo je prvi i izvorni takav projekt u Hrvatskoj.

Ciljevi i zadaci HPT i projekta EA su: promicanje, razvitak i unapređenje suvremenih potreba uredskog poslovanja; utvrđivanje strukovnih standarda; učlanjivanje i povezivanje s drugim odgovarajućim organizacijama i institucijama; zaštita članstva; poticanje stručnih i društvenih aktivnosti članova; povećanje profesionalne razine i uspješnosti na poslu te zaštita zdravlja na radnom mjestu. Udruga je inicijator studija za menadžment uredskog poslovanja koji postoji na Visokoj školi za poslovanje i upravljanje “B. A. Krčelić” u Zaprešiću. Detalje o radu HPT možete pogledati na www.navo.hr. Organizator, realizator i vlasnik projekta je Navo d.o.o.

Dio projekta EA je i humanitarni rad za siromašne obitelji, pojedince, nabavku lijekova koji nisu na listi HZZO, nezbrinutu djecu, razminiranje Hrvatske i dr.

Dodjela godišnje nagrade EA 2013., osamnaeste po redu, najboljim hrvatskim tajnicama/ima održat će se u subotu 23. studenoga 2013. u 20.00 sati u hotelu Esplanade Zagreb u Zagrebu.

KATARINA RUNJAK rođena je u Virovitici gdje i živi. Završila je srednju strukovnu školu zvanje komercijalist. Nakon osnivanja Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici upisala je studij Informatičkog menadžmenta te je trenutno studentica.

Iza sebe ima ukupno 8 godina radnog iskustva, a od 2008.g. zaposlena je u tvrtki FLORA VTC d.o.o. na radnom mjestu tajnica-administrator gdje stječe i nova znanja i vještine. Radi na poslovima tajništva, administracije, kadrovskih poslova, vođenja pismohrane i pisarnice te organizacije direktorskih sastanaka.

Uz posao koji obavlja, redovito pohađa i stručne seminare koji joj pomažu i koriste u poslu. Voli svoj posao i uživa u njemu. Nastoji se svakodnevno usavršavati kroz rad te stručno osposobljavati, razvijati komunikacijske i organizacijske vještine tako da kolege iz poslovnog okruženja budu zadovoljni. Komunikativna je i iskrena osoba, uvijek spremna na nove izazove i učenje, posjeduje sposobnost samomotivacije i samostalnog traženja informacija. U slobodno vrijeme, osim što se posvećuje studiju, nastoji naći malo vremena i za sebe, opuštajući se uz razne aktivnosti kao što su plivanje, vožnja biciklom, šetnja sa psom i dr..