Virovitičanka Vlasta Golub dobitnica je književne nagrade „Zvonko“ za neobjavljeni rukopis „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“

Objavljeno:

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade/Klub prvih pisaca objavilo je rezultate natječaja za književnu nagradu “Zvonko” za neobjavljeni roman. Dobitnica nagrade je Vlasta Golub za rukopis ‘O ljubavi, spletkama i svemu pomalo’.

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade – Klub prvih pisaca i treću je godinu zavrtjelo kolo natječaja “Zvonko” za neobjavljeni roman. Žiri u sastavu Silvija Šesto, predsjednica Kluba prvih pisaca, Nena Lončar, dobitnica prethodnih dvaju nagrada Zvonko, i Snježana Babić Višnjić, urednica izdanja Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, odlučio je da je pobjednik natječaja za neobjavljeni roman 2016. suvremena priča “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo” autorice Vlaste Golub. Između više desetaka pristiglih proznih radova naših književnika za djecu i mlade izdvojilo se nagrađeno djelo vještim stilom, zanimljvo postavljenom pričom i duhovitim pristupom suvremenosti.

Autorica je osvojila žiri svježinom, dorađenim rečenicama, uvjerljivim situacijama koje prate odrastanje i optimizmom koji nadvladava svako razočaranje i vrlo porazne situacije s kojima se tinejdžeri susreću tijekom odrastanja. Pred nama je djelo koje neće moći ispustiti iz ruku nitko tko započne s čitanjem prije nego što dozna tko je napisao fatalno pismo za Valentinovo.

Međugeneracijska komunikacija i iskustvo starijih koji se uključe u rješavanje problema ključni su mehanizam koji pokreče rasplet prema pozitivnom razrješenju i jedan su od vrednijih trenutaka ovog romana.

I ovim su natječajem ispunjeni svrha i nakana nagrade Zvonko, nazvane po našem pokojnom kolegi Zvonimiru Todorovskom, da iznosimo na vidjelo vrijedne radove nastale u sjenama i zakucima Lijepe Naše, koji bi možda tamo i ostali zbog slabe izdavačke aktivnosti kada je riječ o djelima namijenjenim našim najmlađim čitačima.

Društvo Prvih pisaca tako nastavlja sa svojom misijom otkrivanja novih pisaca i izdavanja djela naših potvrđenih majstora od riječi kako naši najmlađi ne bi ostali zakinuti za domaću inspirativnu knjigu u doba kada im je ona najpotrebnija i kad se stvaraju čitateljske navike. (Fotografija: www.kazalistevirovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...