Virovitička bolnica bogatija za novi Video stup s 2 kolonoskopa

Objavljeno:

Uređaj koji posjeduje tek nekoliko hrvatskih bolnica, visokih tehnoloških mogućnosti zbog kojih je pregled debelog crijeva kvalitetniji i lakši, nedavno je nabavljen na Odjelu za gastroenterologiju Opće bolnice Virovitica.

Riječ je o Video stupu s 2 kolonoskopa, koji je zamijenio dotrajale, stare uređaje, a zbog svojih tehnoloških karakteristika omogućit će kvalitetniju morfološku analizu lezija sluznice, pohranjivanje snimljenih materijala te, među ostalim, fokusiranje na željena područja sluznica i lakše dijagnosticiranje.

Virovitička bolnica bogatija za novi Video stup s 2 kolonoskopa

Vrijednost uređaja je  1.124.321,25 kuna, a financiran je iz dijela dobiti Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode, namijenjenog za razvoj i obavljanje zdravstvene djelatnosti zdravstvenih ustanova.

S karakteristikama novoga uređaja te rezultatima Odjela za gastroenterologiju, pročelnik Službe internističkih djelatnosti dr. Matko Markotić upoznao je, prilikom današnjeg posjeta Općoj bolnici Virovitica, pomoćnika ministra zdravlja doc.dr.sc. Dragana Koroliju – Marinića, sanacijsku upraviteljicu bolnice dr.sc. Marijanu Živko te saborskog zastupnika Tomislava Žagara.

Istaknuo je da nabavom novog uređaja Opća bolnica Virovitica nastavlja kontinuirano ulaganje u poboljšanje zdravstvenih usluga. Prije 3 mjeseca na istom je Odjelu nabavljen i Video stup s 2 gastroskopa, kojeg je bolnica financirala iz vlastitih sredstava.

U ambulanti za endoskopiju probavnog trakta na Odjelu  za gastroenterologiju Opće bolnice Virovitica ove godine, zahvaljujući reorganizaciji rada, planiraju povećati broj pruženih zdravstvenih usluga. Iako su zaposlena samo dva  specijalista gastroenterologa, obavit će se  oko 1400 kolonoskopija i više od 2000 gastroskopija.

Kontinuiranim ulaganjem u kvalitetu zdravstvene usluge te zahvaljujući Programu plus smanjeno je i čekanje za te pretrage– na gastroskopiju se, u prosjeku, čeka 6 dana, a kolonoskopiju pacijenti umjesto 47 dana, koliko se čekalo početkom ove godine, sada mogu obaviti već 3 dana nakon upisivanja.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni