spot_img

Virovitička bolnica postaje nastavna baza – provodit će se praksa za studente sestrinstva Visoke tehničke škole u Bjelovaru

Objavljeno:

Od sljedeće akademske godine studenti sestrinstva iz Virovitičko-podravske županije, koji studiraju na Visokoj tehničkoj školi u Bjelovaru, stručnu praksu više neće morati obavljati u udaljenim bolnicama. Umjesto Bjelovara i Koprivnice, stručna praktična znanja stjecat će u Općoj bolnici Virovitica.

Virovitička bolnica postaje nastavna baza - provodit će se praksa za studente sestrinstva Visoke tehničke škole u Bjelovaru

Poslovnu suradnju za realizaciju stručne prakse i dijela nastave iz stručnog studija sestrinstva, potpisivanjem sporazuma potvrdili su dekan Visoke tehničke škole u Bjelovaru prof.dr.sc. Ante Čikić i sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica dr.sc. Marijana Živko. Tom su prigodom istaknuli da je potpisivanje sporazuma kvalitativni iskorak za obje ustanove.

Željeli bismo imati dobru suradnju i dobre odnose obzirom da je od 450 studenata sestrinstva na Visokoj tehničkoj školi u Bjelovaru njih oko 90 iz Virovitičko-podravske županije, a Opća bolnica Virovitica bi mogla biti dobra baza za provedbu i ljetne i nastavne prakse i zbog toga smo se odlučili na ovakav sporazum – kazao je prof.dr.sc. Ante Čikić. Istaknuo je da su studenti s virovitičkoga područja do sada stručnu praksu pretežno obavljali u bjelovarskoj i koprivničkoj bolnici, a potpisani sporazum omogućit će im bolje uvjete studiranja čemu će pridonijeti i kvalitetan kadar Opće bolnice Virovitica.

Sanacijska upraviteljica Opće bolnice Virovitica dr.sc. Marijana Živko zahvalila je na ukazanom povjerenju djelatnicima bolnice te naglasila da je sporazum početak izvrsne suradnje s Visokom tehničkom školom u Bjelovaru.
– Poboljšat će se uvjeti studiranja za naše medicinske sestre, to će im donijeti uštede, a i mi ćemo biti prepoznati kao bolnica gdje se dodatno educiraju medicinske sestre što utječe i na dobrobit OB Virovitica općenito-, kazala je dr. Živko.

Pomoćnica sanacijske upraviteljice za sestrinstvo – glavna sestra bolnice Marija Felendeš istaknula je da su studenti sestrinstva u Bjelovaru, koji su djelatnici Opće bolnice Virovitica, iznimno zadovoljni sporazumom jer će im pojeftiniti studiranje. -Neće morati putovati, pa će to biti i financijski povoljnije, a neće izbivati niti s radnih mjesta tako da smo mi dobili jako puno- kazala je i naglasila da je bolnica za provođenje sporazuma kadrovski dobro ekipirana.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...