Virovitičko-podravska županija u posljednjih 6 godina konstantno ulaže u poboljšanje tehničkih uvjeta kako bi učenici mogli pohađati nastavu u sigurnijim i ugodnijim uvjetima. Dovršena je zamjena kotlovnice u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, čija je vrijednost 580.000 kuna.

Virovitička gimnazija

– Izmjenom kotlovnice Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici značajno ćemo poboljšati kvalitetu grijanja i smanjiti emisiju CO2 plinova. Gimnazija je velik dio sredstava trošila upravo na grijanje, a postavljanjem nove kotlovnice očekuju se velike uštede financijskih sredstava – naglasila je pročelnica županijskog UO za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

U Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici u tijeku je i zamjena dotrajale kompletne stolarije. Nova stolarija zadovoljit će uvjete energetske učinkovitosti, što će biti postignuto postavljanjem troslojnih stakala punjenih plinom.

Podsjetimo se, svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Ukupno je izgrađeno i obnovljeno preko 30 škola i školskih športskih dvorana.