U petak 21. studenoga 2014., u okviru svečanosti proslave Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu dodijeljene su zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a u obliku zahvalnice te nagrade najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER sljedeće akademske godine 2015./2016. Nagrađene su 22 škole i među njima Gimnazija Petra Preradovića iz Virovitice. Zahvalnicu je dekan prof. dr. sc. Mislav Grgić uručio ravnateljici škole profesorici Jasminki Viljevac.

Dan FER-a vrlo je svečano obilježen, a nakon uvodnog obraćanja rektora Sveučilišta prof. dr. sc. Damira Borasa i ministra prof. dr. sc. Vedrana Mornara na svečanosti su dodijeljena priznanja i nagrade najuspješnijim studentima i djelatnicima Fakulteta.

Glazbeno su svečanost popratile pjevačice Vanda Winter i Sementa Rajhard. U auli Fakulteta gosti su mogli razgledati poster-sekciju o FER-ovim znanstvenoistraživačkim projektima koji su financirani iz europskih programa FP7 i IPA te Hrvatske zaklade za znanost.

fer