Virovitička gimnazija u europskom projektu „Zajedno kroz prirodoslovlje”

Objavljeno:

Gimnazija Petar Preradović iz Virovitice s partnerskim srednjim školama iz Slatine i Orahovice sudjeluje u europskom projektu „Zajedno kroz prirodoslovlje”, vrijednom više od 2 milijuna i 200 tisuća kuna. Tijekom projekta izradili su čak osam kurikuluma izborne nastave iz prirodoslovlja.

Međupredmetni kurikulumi poput karika povezuju redovite nastavne predmete u jednu učenicima jasniju cjelinu. Tako se već od ove godine eksperimentalno provode tri kurikuluma fakultativne nastave: Funkcije u prirodoslovlju, Fizikalni eksperimenti i Informatika u multimediji i dizajnu.

Iz svih triju škola nastavnici su se educirali i sada mogu koristiti i izrađivati nastavne planove i mogu raditi u tim fakultativnim predmetima bez obzira što su predmeti zapravo napravljeni tako da su sadržaji međupredmetni, rekla je ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića Jasminka Viljevac.

[youtube id=”NDfYp6WjuUM”]

Za sve prirodoslovne smjerove, učenici mogu izabrati onaj predmet koji njih više zanima i koji će im malo nadograditi možda ono znanje ili čak razumijevanje onih sadržaja koje na samom satu nisu uspjeli naučiti, objasnila je profesorica matematike i informatike Marija Vidalina.

Novi pristup u nastavi pomoći će učenicima i u daljnjem školovanju – na fakultetima.

Projektom je opremljena informatička učionica u virovitičkoj gimnaziji, nabavljena je oprema za nastavu biologije, kemije, fizike i geografije za sve tri škole. Izrađeni su i zasebni priručnici za nastavnike i učenike, a na platformu za e-poučavanje postavljeni su sadržaji za samostalan rad učenika.

Kurikulumi su podložni promjenama, a njihovo eksperimentalno provođenje u tri škole s više od 1300 učenika može ponuditi bogato iskustvo u praksi nastavi li se izrada cjelovite kurikularne reforme u Hrvatskoj.

Leo Škrinjarić

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...