Gradski muzej Virovitica i ove godine se pridružio sudjelovanju u manifestaciji Noć muzeja. Virovitičanima je priređen program za sve generacije. Najmlađi su mogli sudjelovati u igri “Ludi šeširdžija” u kojoj su polaznici Dramskog studija Kazališta Virovitica uz vodstvo Snježane Lančić Prpić nazočne animirali dramskom igrom ˝Vrući stolac˝ unutar koje su se pričale priče o muzejskim predmetima. Zadatak je bio pronaći zanimljiv stari ili novi šešir ili kapu, ponijeti ih u Muzej, te ispričati njihovu priču.

Središnji dio manifestacije bilo je otvorenje izložbe “70 lica Kazališta Virovitica” koja je organizirana povodom 70. obljetnice Kazališta Virovitica. Lica Kazališta Virovitica prikazana su kroz scenografiju, kostimografiju, fotografije, kritike, plakate i snimke predstava.

Izlozba je otvorena do 8. ožujka.

Nakon otvorenja izložbe slijedila je kazališna predstava Paula Dewandre: Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, u izvedbi Romana Šuškovića-Stipanovića. Riječ je o predstavi u formi seminara za sve one koji su u braku, izvanbračnoj zajednici, koji žive zajedno, ali i one koji će se u toj situaciji naći u budućnosti. Za Hrvatsku tekst je adaptirao i producirao Roman Šušković-Stipanović , a režirao Boris Kovačević (isti dvojac sudjelovao u pripremi hit predstava „Münchhausen“ i „Ja, Tata!“). Predstava „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“ svoju popularnost stječe zahvaljujući tome što u duhovitim primjerima iz svakodnevnog života gledatelj lako prepoznaje svog partnera ili sebe.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Ohio band s obradama jazz i rock skladbi. Procjenjuje se da je kroz virovitičku Noć muzeja prošlo više od pet stotina posjetitelja, dok je na predstavi nazočilo stotinu i dvadeset posjetitelja.