Virovitička policija najavljuje pojačani nadzor prometa

Objavljeno:

spot_img

U prvih dvadesetak dana svibnja na području Policijske uprave virovitičko – podravske je došlo do pogoršanja stanja sigurnosti u prometu jer je u 32 prometne nesreće jedna osoba poginula, dvije su teško ozlijeđene i 18 je lako ozlijeđeno, a 6 prometnih nesreća su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, i to u prilično visokom koncentracijama.

Od 6 počinitelja prometnih nesreća pod utjecajem alkohola 2 su bila mlada vozača, a jedan od njih je već upravljao vozilom i za vrijeme zabrane, i 4 vozača starosti od 58 do 70 godina, odnosno vozača s vrlo dugim vozačkim iskustvom. Ovi vozači su najviše prometnih nesreća uzrokovali petkom u poslijepodnevnim satima, pa će se ovoga petka, 24. svibnja od 13 do 21 sat na području koje pokriva Postaja prometne policije Virovitica provesti akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila i vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

Akcija iste usmjerenosti je zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu na ovom području provedena i jučer u poslijepodnevnim satima kada su policijski službenici utvrdili 41 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i još 18 ostalih prekršaja.

Iako je bio četvrtak, tijekom jučerašnjeg dana su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 100 prekršaja, od kojih 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 47 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, a najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.40 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 44 godine u Orahovici u 11.50 sati. Ovaj biciklista je u protekle dvije godine već peti puta zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola, svaki puta u vrlo visokoj koncentraciji.

Policijski službenici i tijekom nadolazećeg vikenda nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...