Jučer, 8. kolovoza u dopodnevnim satima, u virovitičkoj tvrtki za reciklažu otpada Spectra medija,  pronađene su odbačene bombe i streljivo. Na mjesto događaja, izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji na pokretnoj traci između dvije drobilice, pronašao dvije oštečene i jednu neoštečenu ručnu bombu M – 75 i nekoliko desetaka puščanog streljiva, koje su neodgovorni građani, odbacili zajedno sa ee – otpadom, koji su djelatnici tvrtke sakupili na terenu.

Pronađene oštečene bombe i streljivo, uništeno je po djelatniku za protueksplozijsku zaštitu, dok je neoštečena bomba, pohranjena u skladište ubojite opreme policijske uprave. Obzirom da se kod pojedinih građana još uvijek nalazi određeni dio nelegalnog vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, policija i dalje upućuje;

Apel prema građanima – ne odbacujte nelegalno oružje

Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, koja su zaostala od domovinskog rata, a boje se vratiti, da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će ista i preuzeti. Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije.