Virovitičke mažoretkinje vratile su se iz Mađarske Tatabanye gdje su sudjelovale na X. Europskom Mažoret-Sport prvenstvu Internacionalne mažoret asocijacije IMA od 22.-25. kolovoza 2013. Šezdeset i dva tima iz jedanaest zemalja – Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke, Mađarske i Ukrajine, u četiri dana izvelo je 382 koreografije u kategorijama solo ( 96 ), duo/trio ( 72 ), mini ( 109 ) i velike formacije ( 105 ) sa štapom, pom-ponom, zastavom te u mix i show kombinacijama.

Reprezentaciju Hrvatske, sastavljenu od deset timova, Virovitičke mažoretkinje predstavljale su u četiri juniorske kategorije: duo/trio pom-pon, mini pom-pon, mini mix i velike formacije pom-pon.

Odličnim nastupima Virovitičke mažoretkinje opravdale su titulu Državnih prvakinja i zajedno sa svojom trenericom Petrom Kozjak u ruke primile priznanje za sav uloženi trud – Virovitičke mažoretkinje proglašene su šestim najboljim juniorskim pom-pon timom Europe.

Sretne i ponosne, djevojke sada s nestrpljenjem očekuju početak listopada kada će međunarodna sudačka komisija objaviti listu timova koji su stekli pravo sudjelovanja na 1. Svjetskom prvenstvu mažoret i pom-pon timova u Beču u travnju 2014.

Tim Virovitičkih mažoretkinja zahvaljuje na pomoći i podršci u radu svojim donatorima: Grad Virovitica, Diba Suhopolje, Flora VTC, Općina Suhopolje, krovopokrivač Lukač, Šafram d.o.o., Goja d.o.o.