Prije sedam godina, točnije 31. 10. 2006., Virovitičke mažoretkinje odradile su svoj prvi trening. Od tog prvog upoznavanja sa slaganjem u jedinicu, dvojke i četvorke, od prvog bojažljivog i nespretnog susreta sa štapom, ovaj tim je izrastao u ponos Grada i jednog od njegovih glavnih promotora u domovini i izvan nje.

Uz brojne medalje, pehare, plakete i priznanja, Virovitičke mažoretkinje već nekoliko godina zaredom nose i titulu državnih prvakinja u nekoliko kategorija, a s tom titulom ne zaostaju ni na internacionalnoj razini. Zadnji veliki uspjeh tima Virovitičkih mažoretkinja osvajanje je priznanja za šesti najbolji juniorski pom-pon tim na Europskom prvenstvu 2013. u Tatabanyi u Mađarskoj te pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja u Beču, koje će se održati u travnju 2014.

Pred timom i trenericama Petrom Kozjak i Natašom Kranjec puno je posla te je i 7. rođendan obilježen u radnoj, ali vedroj atmosferi. No voditeljica, teta Lidija ( gospođa Lidija Šunk-Kozjak, prof. ),nije zaboravila one koji pet punih godina predano rade i uz sok i kolače podijelila priznanja seniorki Dorji Meštrić i juniorkama Tei Pšihistal, Antoneli Ščetarić i Sunčici Bušetinčan.