U organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske i Austrian Association of Majorettes – Wiener Majoretten u dvorani VHS Event Center Liesing u Beču u subotu, 19. 12. 2015. održan je ˝II. Vienna Christmas Open˝, međunarodno natjecanje mažoretkinja. Natjecanju je pristupio 31 tim iz 8 zemalja – Hrvatske, Austrije, Češke, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Italije i Rumunjske. Izvedeno je ukupno 103 koreografije u solo, duo/trio i mini formacijama te 24 u velikim formacijama.

Mažoretkinje

Virovitičke mažoretkinje nastupile su u 5 kategorija i ostvarile jako dobre pozicije – seniorska mini formacija štap 2. mjesto i srebrna medalja i pehar, kadetski trio štap Laura Erak, Vanessa Maurović i Matea Radić 3. mjesto i brončana medalja, 4. mjesto kadetski duo štap Marcela Miščević i Lana Medved i juniorski solo pom-pon Lorena Podgornik te 5. mjesto juniorski solo pom-pon Sunčica Bušetinčan. Koreografije su osmislile i postavile licencirane trenerice, članice Virovitičkih mažoretkinja, Petra Kozjak i Nataša Kranjec, koje su za ostvarene rezultate i na ovom natjecanju dobile trenerske medalje.

˝Ovo je jako dobar početak desete godine rada Virovitičkih mažoretkinja i nadam se da će se takva i nastaviti.˝ – izjavila je predsjednica Udruge i voditeljica tima Virovitičkih mažoretkinja gđa. prof. Lidija Šunk-Kozjak.

Virovitičke mažoretkinje zahvaljuju svima koji su podržali njihov dosadašnji rad te im, kao i svim sugrađanima, žele Sretan Božić i uspješnu 2016. godinu.