U Poljskom gradu Opole, od 23. do 26. 08. 2012. godine održano je IX Europsko prvenstvo mažoret i pom-pon timova International majorettsport association ( IMA ). Na prvenstvu je sudjelovalo 92 tima iz sedam zemalja – Češke, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Rusije, Slovačke i Poljske. Hrvatsku je predstavljalo šest mažoret timova iz Križevaca, Bedekovčine, Martinske Vesi, Velike Gorice, Kloštar Ivanića i Virovitičke mažoretkinje.

Kroz četiri dana izvedeno je 100 kadetskih, 111 juniorskih i 133 seniorskih solo formacija te ukupno 240 koreografija velikih formacija. Virovitičke mažoretkinje natjecale su se u 7 kategorija i postigle vrlo dobre rezultate:

  • kadetkinja Tina Arnold, solo štap 12. mjesto sa 2,70 boda razlike za 1. mjestom te solo pom-pon 14. mjesto sa 4,30 razlike od 1. mjesta
  • juniorke Mirela Deskar i Ivana Kozjak, duo/trio pom-pon 11. mjesto sa 2,90 boda razlike za 1. mjestom te duo/trio štap 14. mjesto sa 3,65 razlike od 1. mjesta
  • juniorska mix formacija 11. mjesto sa 3,60 boda razlike od 1. mjesta
  • kadetska mini štap formacija 15. mjesto i seniorke Nataša Kranjec, Petra Kozjak i Dorja Meštrić, duo/trio pom-pon 19. mjesto sa nešto većom bodovnom razlikom.

Ostvarenim rezultatima Virovitičke mažoretkinje izuzetno su zadovoljne, jer su nakon samo

6 godina rada i s mladim trenericama Petrom Kozjak, koja ove godine tek završava Trenersku školu, i Natašom Kranjec pokazale da su se poprilično približile samom Europskom vrhu.

Zahvaljujemo na pomoći i podršci našem sponzoru Croatia osiguranju i donatorima Gradu Virovitica, Virovitičko-podravskoj županiji, HGK Županijskoj komori Virovitica, gradskim tvrtkama Flora i Virkom i Viro tvornici šećera, bez kojih bi sudjelovanje na ovoj velikoj manifestaciji bilo teško ostvariti.