Tradicionalno na Cvjetnu nedjelju ili Nedjelju muke Isusove, Mladež HDZ-a grada Virovitice i članice Zajednice Žena Katarina Zrinska u prijepodnevnim satima ispred crkve sv. Roka svojim sugrađanima dijelili su maslinove grančice koje simboliziraju svečani Isusov ulazak u Jeruzalem, u kojem ga je, kličući mu, dočekalo mnoštvo naroda.

Ovaj običaj da i u našim krajevima, vjernici, u spomen na Isusov mesijanski ulazak u Jeruzalem, u crkvu nose cvijeće i maslinove grančice, koje će nakon blagoslova u crkvi, odnijeti u svoje obitelji i svoje domove, usađen je u našu tradiciju pa ni članovima Mladeži nije bilo teško svoje slobodno vrijeme iskoristiti za ovu hvale vrijednu akciju.

Osim u Virovitici, akcija se je održala i uoči jutarnjih misa u Podgorju, Taborištu i Milanovcu. Akciji su se pridružili i predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin, te predsjednici Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice Dalibor Per i Dario Vranek.

1 KOMENTAR

  1. Nije usađeno u “našu” tradiciju nikakvo nošenje maslinovih grančica jer maslina ne raste u Virovitici ili? Nosile su se u tradiciji druge “domaće” biljke kao što je npr. cica-maca!

Comments are closed.