Virovitički muzej predstavlja platnenu eko vrećicu s modernim dizajnom tradicijskih motiva ovoga kraja

Objavljeno:

U sklopu etnološkog rada na predstavljanju tradicijske kapice „puculice“ virovitičkoga kraja, u četvrtak, 18. rujna, Muzej će predstaviti platnenu eko torbicu/vrećicu s modernim dizajnom tradicijskih motiva ovoga kraja.

Radi se o malom projektu niza edukativnih radionica pod nazivom „Prenosimo znanje i tradiciju ručnog veza“. Radionice su ostvarene u suradnji s Centrom za odgoj, edukaciju i rehabilitaciju Virovitica, te OŠ. A. Cesarac iz Špišić Bukovice održanih u lipnju i rujnu 2014.

Uz radionice napravljene su platnene eko torbice/vrećice s moderno osmišljenim motivom s tradicijske kapice poculice, a koje su sami polaznici na radionicama osmišljavali.

Vrećice su rađene u svrhu promicanja narodne baštine, tradicijskog ručnog veza i zanimljivog motiva „na prste, soljenke, kruge, na đurđiš, roge, vilice, orleke“ s kapice ovoga kraja.

Vjerujemo kako će platnene eko torbice/vrećice naći svoju široku primjenu u našem društvu i da će time osnažiti vezu s prošlošću ovoga kraja koju Muzej njeguje i promovira.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni