Drugog srpnja održan je 19. Parajapetić, tradicionalno druženje i natjecanje paragliding pilota u preletima i slijetanju na piku (krug promjera 10 met). Natjecanje u preletima je bodovano i za 3. Task HR XC lige 2016. na kojoj sudjeluju i članovi Aerokluba „Virovitica“. U klasi EN-B Dinko Rujer je zauzeo 3. a Dinko Kopas 7. mjesto. U ukupnom poretku u klasi EN-B Dinko Rujer je na 9. a Dinko Kopas na 4. mjestu. Hrvoje Štefanec je u klasi EN-C zauzeo 9. mjesto a u ukupnom poretku je 8. U klupskom poretku Aeroklub „Virovitica“ zauzima 6. mjesto. Natjecanje se nastavlja u rujnu.

O Japetiću:

Japetić je najviši vrh Samoborskog gorja. Nalazi se na 879 m n.v. Omiljeno je odredište izletnika i planinara. Nedaleko vrha nalazi se Planinarski dom Žitnica. Na vrhu je postavljena 12 metara visoka piramida koja je do 1960.bila na Sljemenu. S nje se pruža lijepi pogled na gorsku i sjeverozapadnu Hrvatsku te Sloveniju sve do Alpa.

Sam vrh obrasta šuma, a na grebenima i osunčanim padinama nalazimo livade sa brojnim zaštićenim i ugroženim biljnim vrstama. Japetić je omiljeno okupljalište paraglidera. Na livadi ispod Planinarskog doma održavaju svoja natjecanja.

Službena stranica natjecanja: https://airtribune.com/xc-liga-2016/info
Slike sa natjecanja: https://goo.gl/photos/AKS4mj6e344EhcEu5

Aeroklub Virovitica u nedjelju 10.07.2016. na aerodromu Korija s početkom u 11:00 sati organizira „Dan otvorenih vrata Aerokluba“ te ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da nas posjete i da se druže sa članovima i paragliding pilotima, da probaju opremu i upoznaju se sa čarima motornog i bez motornog paraglidinga.