Virovitički plavci obilježili Dan policije

Objavljeno:

spot_img

620

U policijskoj upravi virovitičko – podravskoj održana je završna proslava Dana policije. Prikazivanjem izložbe policijske tehnike i opreme, kao i prikazivanjem vježbe Interventne jedinice policije, cilj ovogodišnje proslave je kao i prethodnih godina, približiti policiju što većem broju građana.

Program obilježavanja, započeo je nekoliko dana prije središnje proslave, prigodnim sportskim aktivnostima pucanjem iz pištolja i kuglanjem, a završilo je nogometom na travnjaku u Gornjem Bazju.

I ove godine obilježavanje Dana policije, nije prošlo bez roditelji i obitelji poginulih policajaca. Policijska uprava svake godine pridaje veliku pozornost obitelji poginulih policajaca, koja je u prostorije policijske uprave, pristigla već u jutarnjim satima.

Cijelu svečanost i ove godine je poremetila kiša, koja je počela padati već u jutarnjim satima, međutim središnja svečanost ispred spomen obilježja, ipak je započela u 9.00 sati, gdje su izaslanstva PU virovitičko – podravske na čelu s načelnikom Mirkom Kostelac, Županije Virovitičko – podravske, Grada Virovitice, obitelji poginulih policajaca, te braniteljske udruge proizašle iz domovinskog rata Virovitičko – podravske županije uz prisustvu brojnih građana, položili vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježje ispred zgrade policijske uprave.

Sveta misa za sve poginule, održana je u crkvi Sv. Roka u Virovitici, s početkom u 9.30 sati, gdje su pročitana i sva imena poginulih hrvatskih vitezova, a misu su zajedno održali fra Vjekoslav i policijski Kapelan, svećenik Ozren Bizek.

U prostoru gradskog dvorca s početkom u 10 sati, djelatnici Interventne jedinice policije, prikazali su vježbe sa policijskim službenim psom, te savladavanje i hvatanja naoružanih osoba“, gdje su sudionici vježbe na sveopće zadovoljstvo od prisutnih građana i policije, izmamili veliki pljesak.

U prostoru dvorca i ispred dvorca, građanima je prikazana je izložba policijske opreme i tehnike, kojoj je cilj približiti policiju što većem broju građana. Veliki broj znatiželjnih građana su tako ispred Dvorca, dočekala policijska vozila – motocikli, civilna i patrolna auta, „tzv. „Marice“ za prijevoz privođenih osoba, terenska vozila, a po prvi puta su javnosti pokazani i policijski čamci, s kojima policajci svakodnevno patroliraju rijekom Dravom. Izložba je otvorena do 14 sati. (mup.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Bivši ministar Tolušić svoja vina nazvao Anđeo s greškom, prodaje ih za 125 kuna

Bivši ministar Tomislav Tolušić prije nekoliko dana predstavio je...

Virovitica je danas postala 28. grad u kojem je prisutan Glovo: Evo kako do popusta

Grad vatrenih glazbenika s jednim od najljepših barokno-klasicističkih dvoraca...

Podijeljena uvjerenja o položenom stručnom ispitu za turističke vodiče

S ciljem osnaživanja ljudskih resursa u turizmu te temeljem...

Ovogodišnja virovitička virtualna Noć muzeja u znaku stripa

Gradski muzej Virovitica poziva Vas u petak, 28. siječnja,...