Natjecanje će se održati na novoizgrađenom zatvorenom bazenu u Slavonskom Brodu, a naziv natjecanja je „Malena 2014“ u čast najpoznatijeg ljubavnog para roda na svijetu: Malene i Klepetana. Na natjecanju će svoje plivačko znanje pokazati 150 djece iz Plivačkog kluba ”Marsonia” i oko 60- tak djece iz plivačkih klubova Đakova, Vinkovaca i Virovitice. U kategoriji djevojčica i dječaka program natjecanja je u disciplinama slobodno, prsno, leđno i delfin. Posebno zanimljivo i veselo bi trebalo biti u disciplini štafeta za mlađe uzraste.

Boje Plivačkog kluba Virovitica će braniti odabrane plivačice i plivači: Ema i Filip Borković, Lovro Ladović, Ana i Mia Meter, Paulina Presečan, Tomislav Turnaj, Marija Medved i Mateja Barčan. Riječ je o mlađoj generaciji plivačica i plivača, koji imaju velik potencijal i od kojih očekujemo osvajanje seta medalja na subotnjem natjecanju!

Važno je istaknuti kako je ovo prvo natjecanje zimske plivačke sezone 2014/2015. na koje PK Virovitica putuje. Isto tako, selekciju plivačica i plivača je odradio novi trener Dino Pavoković, dr.med, koji nam se tek nedavno pridružio, a vjerujemo da će svojom ambicioznošću i trudom postići najbolje rezultate u šesnaestogodišnjoj povijesti PK Virovitica. Naime, Dino je bio jedan od ponajboljih plivača, prije napuštanja Kluba i odlaska na studij u Osijek. Plivanjem se aktivno bavio i u Osijeku, a sada nastavlja, samo ne kao natjecatelj, već kao trener sa velikim iskustvom.

Trener Vinko Oršulić, prof. u subotu održava redoviti plivački trening u Barcs-u, sa plivačicama i plivačima koji se nisu prošli selekcijski postupak za natjecanje u Slavonskom Brodu. Vinko je dugogodišnji trener plivanja, koji svojim tehnikama uspješno odgaja generacije plivačica i plivača.