Virovitički SDP razočaran bivšim drugom neradnikom Žagarom

Objavljeno:

Dana 24.11.2016. je Tomislav Žagar, saborski zastupnik SDP-a iz IV Izborne jedinice, izašao iz stranke.

Žagar je najavio svoje daljnje djelovanje kao nezavisni zastupnik ili pridruženi član Kluba zastupnika MOST-a. Obzirom da je zadnjih sedam godina obnašao dužnost predsjednika Županijske organizacije SDP-a VPŽ i zadnjih pet godina dužnost saborskog zastupnika izabranog u IV Izbornoj jedinici sa liste SDP-a i koalicijskih partnera, ostali smo neugodno iznenađeni ovom viješću.
Dana 06.10.2016. Žagar je podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije SDP-a VPŽ zbog nezadovoljstva većeg dijela gradskih i općinskih organizacija njegovim (ne)radom.

Naviknut da bude dio političkog establišmenta i kotira visoko na listi za sabor bez rada na terenu, shvativši da je politički establišment čiji je bio pripadnik počeo nestajati zbog nezadovoljstva istinskih članova, odlučio je otići i zadržati saborski mandat. Vjerojatno ga nikada ne bi zaslužio osobnim političkim djelovanjem, bez podrške SDP-a.

Svojim potezom je nanio političku štetu svim članicama i članovima SDP-a VPŽ koji su se godinama za njega i njegove povlastice izlagali u političkoj borbi na području naše županije.

Tomislav Žagar
Tomislav Žagar (prvi s desne strane) za vrijeme SDP-ovog predizbornog skupa u Virovitici 2. rujna 2016. godine

Naposljetku, iz razloga kako se zauzimao za socijaldemokraciju i moralne vrijednosti u političkoj areni, očekujemo da vrati mandat koji mu je osigurala izborna lista matične stranke, kao 4.-ti na listi na prošlim rujanskim izborima. To bi bio minimum političke korektnosti na koju se uvijek pozivao.

Tomislavu Žagaru želimo svako dobro u budućem političkom djelovanju kao nezavisnom kandidatu, ili kao članu neke druge političke opcije.

Gradska organizacija SDP Virovitica

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni