Osjetno manji broj trgovaca jučer je odlučilo otvoriti svoje trgovine u sklopu Gradske tržnice Virovitica. Razlog “bojkotu” nije fiskalizacija kako kažu, već nedostatak uvjeta za nesmetan rad fiskalnih blagajni.

620

Iako je ministar financija Slavko Linić naredio kako tržnice diljem Hrvatske moraju osigurati uvjete za neometan rad fiskalnih blagajni, prema riječima zakupaca štandova na Gradskoj tržnici Virovitica – od uvjeta nema ništa!

Više od deset godina imam iznajmljeno štandno mjesto na virovitičkoj tržnici. Danas je prvi dan da nisam otvorio svoju trgovinu. Iako sam nabavio fiskalnu blagajnu – bojim se! Strah me je! Iako je virovitička tržnica u centru Virovitice, mi ovdje nemamo uvjete za rad na fiskalnoj blagajni. Priključak na struju “posudio” sam iz obližnjeg lokala, a spajanje na internet je nemoguća misija. Kada sam prije nekoliko tjedana pitao direktoricu tržnice (Vesna Daloš nap.a.) hoće li nam oni osigurati pristup internetu, ona se na moje pitanje samo nasmijala. – Rekao je trgovac voćem i povrćem koji je želio ostati anoniman.

Ministar Linić je danas novinarima izjavio kako na prodavače u tržnicama sljedećih mjesec dana neće slati inspekciju, ali je kazao kako će kod svih gradonačelnika osobno urgirati da zakupcima na tržnicama osiguraju potrebnu infrastrukturu, blagajne, internet… (24)