Najmlađi Virovitičani, polaznici Dječjeg vrtića Cvrčak, i ove će se godine hraniti domaćim, zdravim i ekološki uzgojenim povrćem. Na parceli od oko 5000 m2 u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici već četvrtu godinu zaredom posađen je poseban eko-vrt, a trenutno vrijedne djelatnice vrtićke kuhinje od ubranih plodova pripremaju zimnicu za naše mališane.

Poseban ekološki vrt za najmlađe nešto je po čemu se Virovitica razlikuje od ostalih gradova i po čemu je među prvima u Hrvatskoj. Parcelu za sadnju osigurava Grad Virovitica, a o vrtu brinu djelatnici javnih radova.

U vrtu je tako ove godine uzgojen krumpir, cikla, kupus, kelj, rajčica, mahune, mrkva, peršin, grah, paprika, kopar, što će svakako pridonijeti manjoj potrebi za kupnjom namirnica za svakodnevno pripremanje obroka.

– Ove godine znatno je manji urod rajčice te je stoga pripremljena i znatno manja količina skuhane rajčice za zimu. Ukoliko netko od poljoprivrednika želi Vrtiću donirati određenu količinu, spremni smo je u vlastitoj organizaciji i pripremiti, kaže ravnateljica DV Cvrčak Sandra Moslavac ujedno ističući kako sadnja vrtićkog vrta ne bi bila moguća bez pomoći i uključenosti Grada Virovitice.

– Ovaj projekt pokazao se vrlo uspješnim i korisnim i nadam se da ćemo, uz pomoć Grada Virovitice i gradonačelnika Ivice Kirina, sa sadnjom vrta za naše mališane nastaviti i u budućnosti, rekla je S. Moslavac.