Virovitičko-podravska županija će dobiti više od 500 kilometara novih biciklističkih staza

Objavljeno:

spot_img

Dovršetkom projekta ”Biciklističke staze uz Dravu” Virovitičko-podravska županija će dobiti više od 500 kilometara novih biciklističkih staza

IMG_3396

U sklopu prekograničnog projekta „Razvoj biciklističkih staza u svrhu promocije biciklističkog turizma na području Somogy županije i Virovitičko-podravske županije“ u tijeku su radovi na uređenju nasipa rijeke Drave. Nositelj projekta su Mađarske vode južnog Zadunavlja, a partneri na projektu VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i Hrvatske vode Osijek.
Radove na uređenju nasipa rijeke Drave od Terezinog polja do općine Čađavica obišli su virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, predsjednica županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak i Zdravko Dijaković te ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Natalija Havidić.

Jedan od najvećih projekata ovog tipa na području Hrvatske, važna je dionica dviju najpoznatijih i najznačajnijih europskih biciklističkih trasa, Dravske biciklističke rute i rute Eurovelo 13 – rute „Željezne zavjese“. Ukupna vrijednost projekta je 1.634.192,00 Eura, a za područje Virovitičko-podravske županije predviđen je iznos od 880.133,00 Eura. Provedba projekta, čiji je akronim „Biciklističke staze uz Dravu“, započela je 1. travnja 2013. godine, a u narednih 20 mjeseci ostvaruju se zadani ciljevi.

U tijeku je označavanje biciklističkih ruta te je do sada postavljeno oko 50 tabli, od ukupno 300-injak. Na 22 info table s kartama biciklisti će imati na raspolaganju pregled biciklističkih staza Virovitičko-podravske županije s informacijama o turističkim atrakcijama na rutama. Izrađena je i GPS aplikacija koja je dostupna svima. Također, biciklisti će imati priliku odmoriti na tri lokacije i pritom uživati u ponudi obližnjih turističkih objekata. Osim uređenja nasipa i odmorišta, kroz projekt će biti organizirana i probna vožnja sa 100 sudionika iz dvije susjedne zemlje (50 Mađarska, 50 Hrvatska) gdje će najbolji biciklisti osvojiti nagrade. Uređenjem 28 km nasipa uz rijeku Dravu na relaciji Sopje-Noskovci postići će se dvostruki učinak, budući da će nasipu biti pojačan obrambeni, a dodan turistički karakter.

– ”Biciklističke staze uz Dravu” je, uz ”Drava4Enjoy”, drugi projekt koji se provodi na području županije vezano uz razvoj biciklizma. Dovršetkom radova na tom projektu Virovitičko-podravska županija će dobiti preko 500 kilometara novih biciklističkih staza koje će upotpuniti njene prirodne ljepote te istovremeno pridonijeti razvoju turizma kontinentalnog dijela Hrvatske, kao i pozicioniranju naše županije u razvoju biciklizma – istaknuo je župan Tomislav Tolušić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...