Virovitičko – podravska županija ima najjeftinije kino u državi

Objavljeno:

spot_img

620

Na potezu od Koprivnice do Osijeka, jedino kino koje nije prestalo s radom je ono u Slatini, koje radi u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Slatina. Ovih dana s provedbom započinje projekt ART CBC (Art Revived Trough Cross-Border Connection of Slatina-Csurgo-Voćin-Virovitica), u sklopu kojeg će se obnoviti jedino kino na području Virovitičko-podravske županije.

Kino u Slatini je ujedno i najjeftinije kino u Hrvatskoj u kojem posljednje dvije godine karta za kino košta samo 2 kune. Vrijednost projekta iznosi 436.682,93 EUR od čega su bespovratna sredstva 371.154,98 EUR. U sklopu projekta, u Slatini i Voćinu organizirat će se filmski festival, a u Općini Csurgo u Mađarskoj kazališni i gastro festival. Organizirane će biti i umjetničke radionice za djecu vezane uz filmsku i kazališnu umjetnost, a za slatinsko kino kroz projekt će se nabaviti nova digitalna oprema (projekcijska i audio oprema, rasvjetna tijela) i stolice.

„Cilj projekta je stvoriti regionalni kulturni turistički proizvod i doprinijeti popularizaciji umjetnosti kroz organizaciju filmskih i kazališnih festivala u Hrvatskoj i Mađarskoj. Posebno sam zadovoljna jer će slatinsko kino kroz ovaj projekt zasjati u novom ruhu“, napomenula je ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric-Fabijanac

Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Slatina, a partneri na projektu Općina Csurgo u Mađarskoj, Turistička zajednica grada Slatine, projektni partner i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Pridruženi partneri su Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina i Općina Voćin. Projekt je prije dvije godine prijavljen na 3. poziv IPA CBC natječaja, a prijavu je izradila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

„Još jedan pokazatelj kako realizacijom EU projekata izuzetno puno možemo pridonijeti lokalnoj zajednici. Upravo su i to razlozi zašto, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA i građanima, županija želi provesti što više ovakvih projekata koji su na raspolaganju svima te ujedno i proširiti ponudu kulturnih i zabavnih sadržaja na području Virovitičko-podravske županije“, istaknuo je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...