Virovitičko-podravska županija na trećem mjestu po broju riješenih predmeta legalizacije u odnosu na ostale hrvatske županije

Objavljeno:

spot_img

Prema najnovijim podacima Ministarstva graditeljstva, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije riješio je 4.837 od 15.157 zaprimljenih zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, a 1.500 predmeta je preuzela i ujedno rješava Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada u Zagrebu.

Legalizacija

Županija je ukupno riješila 35,42 posto zahtjeva te je važno naglasiti da je, u usporedbi s ostalim hrvatskim županijama na samom vrhu, konkretno samo Međimurska i Primorsko-goranska županija imaju veći postotak riješenih predmeta. Također, ukupan postotak riješenih predmeta u Republici Hrvatskoj je 32,67 posto, što znači da je Virovitičko-podravska županija i iznad prosjeka u državi.

Ovim putem napominjemo kako je iznimno bitno nekretnine papirnato „dovesti u red“ i to iz dva razloga. Kao prvo, vlasnici nelegalnih zgrada ne mogu evidentirati iste u katastru i gruntovnici. Osim toga, imat će velik problem primjerice kod njihove eventualne prodaje, kao i kod prijava na natječaje za dodjelu sredstava Europske unije ili na natječaj Fonda za zaštitu okoliša za sufinanciranje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća (npr. izmjena stolarije, krovišta ili izrada toplinske fasade), koja se ne mogu odobriti za zgrade za koje nije izdana uporabna dozvola. Upravo takav problem nastao je i na prethodnom natječaju FZOEU za sufinanciranje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, na kojem mnogi građani nisu mogli sudjelovati, odnosno ako su se prijavili njihova ponuda nije razmatrana, jer im građevina nije imala urednu dokumentaciju. U interesu je svih građana da izbjegnu takve posljedice u budućnosti.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...