Virovitičko-podravska županija podupire osnivanje proizvođačke organizacije poljoprivrednih proizvoda

Objavljeno:

Virovitičko-podravska županija i župan Tomislav Tolušić odlučili su pomoći poljoprivrednim proizvođačima u njihovim nastojanjima za osnivanjem organizacije poljoprivrednih proizvođača.

Poljo

Kako bi se realiziralo osnivanje iste, u petak, 12. lipnja, u županijskoj maloj vijećnici održani su sastanci s ciljem osnivanja proizvođačke organizacije u sektoru proizvodnje meda, mlijeka i ljekovitog bilja. Sastanci su održani s lokalnim proizvođačima i predstavnicima udruga i institucija u poljoprivredi s područja Virovitičko-podravske županije.

Sastanke je koordinirao županijski Upravni odjel za zajedničke politike i fondove EU na čelu s Tugomirom Majdakom te Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu.

Poljoprivrednici su izrazili želju i spremnost za osnivanje organizacije putem koje će moći ostvariti EU potporu za svoj rad i djelovanje, ali i za projekte unutar Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.
Cilj osnivanja je organizirana proizvodnja, marketing proizvoda i zajednički izlazak na tržište kako bi poljoprivredna gospodarstva poslovala na održiv način.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni