Virovitičko-podravska županija postaje središte biciklističkog turizma kontinentalne Hrvatske

Objavljeno:

spot_img

Do kraja 2014. godine Virovitičko-podravska županija trebala bi postati središte biciklističkog turizma kontinentalnog dijela Hrvatske. Zahvaljujući projektima koje sufinancira Europska unija, bit će uređeno više od 600 km biciklističkih staza, a zaštićeni spomenik kulture, Kurija Janković u Kapela Dvoru, po završetku radova na obnovi postat će turističko-edukativni centar.  Tako će Kurija ponovno zasjati starim sjajem nakon desetljeća propadanja.

IMG_3379

”Turizam je u Virovitičko-podravskoj županiji poprilično nerazvijen iako imamo puno potencijala i nadam se da će upravo ovo biti polazna točka za razvoj svih tih potencijala u turizmu koje ova županija ima” istaknuo je župan Tomislav Tolušić.

Ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA, Natalija Havidić, naglasila je kako će kroz projekt „Drava4Enjoy“ biti označeno 50-ak km biciklističkih staza. U planu je i niz marketinških aktivnosti kao što je izrada vodiča za bicikliste te izrada GPS aplikacija.

„Projekt Drava4Enjoy, kao i projekt „Biciklističke staze uz Dravu“ predstavlja mrežu biciklističkih staza zahvaljujući kojoj bi Virovitičko-podravska županija trebala postati ciklo-turističko središte u regiji”  naglasila je Martina Jakelić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice VPŽ.

U sklopu projekta Drava4Enjoy Virovitičko-podravska županija organizira u subotu 20. rujna biciklistički maraton na relaciji Szentlorinc – Virovitica. Start maratona je s novoobnovljene biciklističke staze u Szentlorincu u 7,00 sati. Dolazak u Viroviticu, u dvorišni prostor Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, očekuje se oko 13,00 sati.

Podsjetimo,  u sklopu prekograničnog projekta “Expirience and enjoy the Drava valley by bicycle” čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija u tijeku su završni radovi na obnovi kurije Janković u Kapela Dvoru. Projekt akronima Drava4Enjoy najveći je projekt u Trećem pozivu za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Vrijednost projekta iznosi 2.115.972,33 EUR, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 EUR. Partneri na projektu su Grad Szentlörinc i Razvojna agencija Vidra.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...